Sådan plukker du tang

Hvis du vil inddrage havets grøntsag i din madlavning og selv tage til stranden for at plukke tang, så er der ganske få retningslinjer at huske på.

(Foto: colourbox.com © Colourbox.com)

Efteråret er et godt tidspunkt at plukke tang, som du kan bruge i din madlavning.

Hvis du tager til stranden for at plukke tang, så husk på følgende:

  • Pluk ikke i nærheden af forureningskilder, som spildevandsudløb og havne.

  • Saml tang, hvor du også selv ville bade.

  • Brug ikke tang, der er tilvokset af dyr og alger.

  • Pluk tangen frisk og gerne direkte fra sten, den sidder fast på.

  • Riv ikke tangen af stenen, men klip de yderste fem centimeter af. Så vokser tangen ud igen.

  • Skyl altid tangen grundigt inden brug.

  • Tangen kan fryses, tørres eller opbevares nogle dage i saltvand i køleskabet.

  • Hvis du tørrer tangen, så hæng den mørkt i dagevis. Læg den først i en pose, når den er knastør.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk