Stem på Danmarks nationalret: Her er de otte finalister

Danskerne har nu valgt de otte retter, som er i finalen om at blive Danmarks nationalret.

Smørrebrød er en af finalisterne til Danmarks nationalret
(Foto: doragon © Freeimages)

Nu er de otte finalister til titlen som Danmarks nationalret fundet.

Og stik mod alle odds er hverken frikadeller, flæskesteg, fiskefilet eller tarteletter med i finalen om at blive Danmarks nye officielle nationalret. Flere forhåndsfavoritter røg nemlig i det tætte opløb. Dét glæder fødevareminister Dan Jørgensen(S).

Jeg er utroligt glad for den megen debat, der allerede har været om Danmarks nationalret. Konkurrencen handler jo først og fremmest om at skabe en folkelig diskussion om vores råvarer, mad og måltider. En maddiskussion, som skal sættes på menuen ude i kantinerne og ved frokostbordene. Når det er sagt, så bliver det rigtigt sjovt at se, om danskerne vælger hakkebøf, æbleflæsk, stegt sild eller noget helt fjerde, siger ministeren.

Ministers favorit er ude

Siden 11. september har alle kunnet nominere deres bud på nationalretter ved at uploade et billede af retten på Instagram eller Facebook under hashtagget #nationalret.

Herefter er Danmark blevet delt op i otte områder, hvor der er lavet lokale afstemninger om de tre mest populære danske retter. Den afstemning har knap 19.000 danskere deltaget i, og nu er vi kommet til Fødevareministeriets landsdækkende afstemning, som skal kåre den endelige nationalret.

Personligt kommer jeg til at savne fiskefileten i finalen med nye danske kartofler. Men det er en selvstændig pointe, at vi har så mange gode retter i Danmark, at der er røget personlige favoritter ud i semifinalen, siger Dan Jørgensen.

To slags stegt flæsk er i finalen

Her er de otte retter, som du kan stemme på:

Stegte sild, krebinetter/karbonader med grønærter, brændende kærlighed, smørrebrød, stegt flæsk med persillesauce, æbleflæsk, stegt svinekotelet og hakkebøf med bløde løg og kartofler.

Afstemningen løber fra 28. oktober til 16. november, og den 20. november bliver Danmarks nationalret kåret.

Du kan stemme på din favorit blandt de otte finalister ved at klikke ind på www.nationalret.dk.

Facebook
Twitter