Tidligere Bagedyster bager 500 kager om året

Der er stor forskel på, hvor meget kage fylder for tidligere Bagedyst-deltagere. Én bager til mødregruppen en gang imellem, mens en anden bager omkring 500 kager om året. Læs mere om fire tidligere Bagedyst-deltagere her.

En af disse fire tidligere deltagere bager stort set hver dag. En anden bager omkring 500 gange om året, mens en tredje ikke har de vilde kage-ambitioner længere. Læs om Micki, Nana, Annemette og Liv her.

Når 'Den store bagedyst' står på, fylder kager praktisk talt alt i deltagernes liv. De bager kage, de spiser kage, de drømmer kage.

Men hvad sker der, når konkurrencen er slut, og hverdagen melder sig igen?

DR har talt med fire tidligere deltagere om livet efter Bagedysten.

For nogle er der gået helt kage i den, mens andre har pakket ambitionerne ned sammen med forklædet. Få overblikket herunder.

Nana Frolov: Bager boller til familien

Nana Frolov Christensen i Bagedysten i 2012. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © (c) DR)

Nana Frolov vandt første sæson ' i 2012.

Det er med hendes egne ord "mega lang tid siden", men hun har dog stadig trofæet stående hjemme i køkkenet, og det giver point hos hendes syvårige søn og hans venner.

- Pigerne på hans skole har opdaget, hvem jeg er, og en af dem har endda spurgt, om jeg er verdensmester i at bage kage, smiler hun.

I dag går Nana hjemme på barsel med søn nummer to på et halvt år.

Hvad gav det dig at være med i Bagedysten?

- Det gav mig rigtig mange gode oplevelser at være med. Jeg fik meget erfaring ud af det, og jeg har fået udgivet bøger. Det var helt sikkert Bagedysten, der var springbrættet til det.

Hvor ofte bager du nu - og hvad bager du?

- Jeg bagte faktisk i onsdags, for der var Red Barnet-dag i min søns SFO. Og så bager jeg da også lidt til mødregruppen en gang imellem. Jeg kan også til nød bage koldhævede boller til familien i weekenden, men det bliver ikke til helt lige så meget mere. Jeg har ikke ambitioner om det helt vilde mere.

Hvilket bagværk er du mest stolt af fra Bagedysten?

- Der var én kage, jeg var mega stolt af. Det var faktisk også en af de eneste kager, der virkelig sad lige, hvor jeg gerne ville have det. Det var mit mesterværk under chokolade-programmet: Min chokoladekage med lime.

Skal du se Bagedysten i år?

- Jeg har ikke fulgt troligt med siden, men jeg kommer helt sikkert til at kigge lidt med. Det er jo også mit telt og mit køkken, så det skal jeg jo holde øje med.

Annemette Voss: Bagedysten åbnede døre

Annemette Voss i Bagedysten i 2013. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © (c) DR)

Annemette Voss vandt sæson to tilbage i 2013.

Da Annemette var med i 'Den store bagedyst' arbejdede hun som arkitekt. I dag har hun sin egen virksomhed, hvor hun lever af at blogge, lave kogebøger, holde foredrag og lave kagerelaterede videoer til YouTube. Hun mener, at det er en blanding af hårdt arbejde og Bagedyst-deltagelsen, der har været medvirkende til hendes succes.

- Der åbnede sig en dør på grund af Bagedysten. Det er jeg ikke i tvivl om. Folk opdagede, at man faktisk kan noget og er god til noget. Og de bliver også interesserede i at snakke med én, siger Annemette Voss.

Hvad gav det dig at være med i Bagedysten?

- Det gav mig rigtig meget på det personlige plan, og jeg fandt ud af, hvad jeg egentlig selv ville. Under programmet bliver vi som deltagere hele tiden spurgt om, hvad vi syntes om tingene, så jeg lærte at tage stilling og spørge mig selv, hvad jeg egentlig synes. Det har gjort mig bedre til at træffe beslutninger. Og det gav mig også et skub til at turde starte en virksomhed.

Hvor ofte bager du nu - og hvad bager du?

- Jeg bager jo rigtig, rigtig meget professionelt, men ikke så meget personligt. Min hobby er jo blevet min levevej, så jeg kobler ikke på samme måde af til bagning, som tidligere. Måske jeg skal finde mig en ny hobby.

- Jeg bager nærmest dagligt, og det bliver nok til 500 kager om året. Nogle dage bager jeg måske tre gange - morgenbrød til familien, prøvebagning af en opskrift og så måske lige lave marengs til dessert.

Hvilket bagværk er du mest stolt af fra Bagedysten?

- Jeg har det sådan, at jeg er mest stolt af finalekagen, så det er mine petitfours. Men jeg er også glad for den kirsebærtærte, jeg bagte i program fem, for den sad lige i skabet.

Skal du se Bagedysten i år?

- Ja da! Jeg skal både se det og skrive om det på min blog. Jeg har da også allerede luret på de nye deltagere. Jeg synes, det er nogle spændende mennesker, og jeg glæder mig til at følge dem.

Liv Martine: Har fået drømmejobbet

Liv Martine i Bagedysten i 2015. (Foto: Carsten Mol © (c) DR)

Liv Martine Hansen vandt sæson fire i 2015.

Det er blot et år siden, Liv vandt 'Den store bagedyst'. Dengang var jobbet som fuldtidskagekone kun noget, den unge nordjyde drømte om. I dag er det en realitet.

Liv lever af at udvikle opskrifter for forskellige samarbejdspartnere, ligesom hun blogger, laver YouTube-videoer og afholder workshops og events.

- En blandet landhandel af alle mulige fantastisk spændende ting, der alle indebærer KAGE! Hvem ønsker sig ikke sådan et job, udtrykker hun det storsmilende.

Hvad gav det dig at være med i Bagedysten?

- Det gav mig et helt nyt liv. Et liv, jeg ikke i min vildeste fantasi turde drømme om. Jeg lever af det, jeg allerbedst kan lide: At få lov til at udfolde mig kreativt.

Hvor ofte bager du nu - og hvad bager du?

- Jeg bager stort set hver dag, og det er alt fra doughnuts over chokolademousse til lagkager. Det kommer meget an på, om det er en opgave, jeg har fået ind, hvor der er et konkret tema, eller om det er til min egen blog, hvor jeg selv bestemmer, hvad jeg lige føler for at bage den dag.

Hvilket bagværk er du mest stolt af fra Bagedysten?

- Det må være min Rapunzel-kage, hvor Mette Blomsterberg bad om opskriften på min saltkaramelbund. Den kommentar fra Kagedronningen glemmer man ikke sådan lige. Og så selvfølgelig min vinderkage til min mor. Den glemmer jeg heller ikke lige foreløbigt.

Skal du se Bagedysten i år?

- Det skal jeg i allerhøjeste grad, og jeg glæder mig som et lille barn! Hele familien fra Diget skal samles, og vi skal se det første afsnit sammen. Mon ikke det ender med at blive en familietradition?

Micki Cheng: Bagte i døgndrift

Micki Cheng i Den store bagedyst 2015. (Foto: Carsten Mol © (c) DR)

Micki Cheng vandt ikke Bagedysten, men han vandt mange danskere med sit gode humør, da han var med i 2015.

I dag er Micki tilbage i sit job som kommunikationsmedarbejder i Tulip, hvor han arbejder med intern kommunikation og grafisk design.

De unge DR-seere på Ultra har måske også stiftet bekendtskab med humørbomben. Han har nemlig optrådt som gæstevært på ‘Ultra Factor’, og den kommende tid skal han være medvært og dommer i sæson to af ‘Ultras Sorte Kageshow’.

Hvad gav det dig at være med i Bagedysten?

- Jeg lærte meget om mig selv, og så har jeg fået de mest sindssyge venskaber med mennesker, der har samme passion som mig. Jeg har stadigvæk rigtig meget kontakt med Liv, Line, Joan og Jette, som jeg både skriver, ses og mødes med.

Hvor ofte bager du nu - og hvad bager du?

- Jeg bager ikke lige så meget som i konkurrencen, for det var jo sindssygt meget. Det var nærmest i døgndrift. Nu bager jeg nok en gang om ugen, og det er for hyggens skyld eller for at afprøve en ny opskrift og måske eksperimentere lidt.

Hvilket bagværk er du mest stolt af fra Bagedysten?

- Den kage, jeg er allermest stolt af, er faktisk den første kage, jeg bagte i programmet. Den såkaldte skovbundsroulade. Men der er også min Fifty shades of berry. Den blev lidt min signaturkage.

Skal du se Bagedysten i år?

- Det skal jeg mega meget! Både når det sendes, og når det genudsendes.

'Den store bagedyst' har premiere på DR1 onsdag 14. september.

Facebook
Twitter