Timm og gryderne: Lav en ægte marokkansk tagine

Udfordr dine smagsløg med denne opskrift på marokkansk tagine med kylling.

En autentisk marokkansk tagine med kylling, som er toppet med ristede mandler. (© dr)

En økologisk kylling, en syrlig citron og en håndfuld søde rosiner.

Det er blot nogle af de ingredienser, du skal bruge, hvis du vil lave marokkansk tagine med kylling og rosiner.

I første afsnit af 'Timm og gryderne' besøgte Timm Vladimir en marokkansk mor og datter, som viste, hvordan de tilberedte deres version af tagine - en slags langtidstilberedt gryderet.

​Nu kan du også prøve kræfter med en autentisk marokkansk tagine 'Djaj bi zbib o lbslla' - kylling med rosiner og løg.

Det skal du bruge

  • 1 hel økologisk kylling

  • 1 citron

  • 1 stykke frisk ingefær

  • 3 fed hvidløg

  • 1 bundt koriander

  • Ras el Hanut (marokkansk blandingskrydderi)

  • 1 spsk. akaciehonning

  • ​1 kg løg - en blanding af rødløg og almindelige løg. Læg ét rødløg til side

  • Olivenolie

  • 2 spsk. Danablu

  • 1 knivspids safran

  • ​1 glas vand

  • 1 håndfuld rosiner

  • 2 kanelstænger

  • ​2 - 3 hele røde og grønne chilier​

  • Tomatsalat

  • 6 tomater

  • 1 rødløg

  • Koriander

  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Kyllingen parteres og lægges i en skål

  • Pres saften af en citron ud over kyllingen, og lad den hvile i 5 til 10 minutter

  • Tilsæt revet ingefær, hvidløg, hakket koriander, Ras el Hanut og akaciehonning

  • ​Vend kyllingen rundt i marinaden

  • ​Lad det hvile i 5 til 10 minutter

  • Skær 1 kilo blandede rødløg og almindelige løg

  • Svits løgene i olivenolie ved middelvarme i en gryde

  • Kom kyllingen i og vend den rundt

  • Kom rosinerne i en skål med lunkent vand og lad dem bløde op. Si vandet fra og kom dem i gryden med kyllingen

  • ​Kom 2 spsk. Danablu, en knivspids safran og et glas vand i gryden

  • Lad retten simre i en halv time

  • Kom derefter hele molevitten i en tagine og top den med to kanelstænger og 2 - 3 friske røde og grønne chilier

  • ​Sæt taginen i ovnen i en time ved 180 - 200 grader

  • Pynt retten med ristede sesamfrø og mandler

  • ​Skær seks tomater i tern til tomatsalaten

  • Hak 1 rødløg

  • Hak koriander og hæld lidt olivenolie ud over tomatsalaten​​

FacebookTwitter