En økologisk kylling, en syrlig citron og en håndfuld søde rosiner.
Det er blot nogle af de ingredienser, du skal bruge, hvis du vil lave marokkansk tagine med kylling og rosiner.
I første afsnit af 'Timm og gryderne' besøgte Timm Vladimir en marokkansk mor og datter, som viste, hvordan de tilberedte deres version af tagine - en slags langtidstilberedt gryderet.
Nu kan du også prøve kræfter med en autentisk marokkansk tagine 'Djaj bi zbib o lbslla' - kylling med rosiner og løg.
Det skal du bruge
- •
1 hel økologisk kylling
- •
1 citron
- •
1 stykke frisk ingefær
- •
3 fed hvidløg
- •
1 bundt koriander
- •
Ras el Hanut (marokkansk blandingskrydderi)
- •
1 spsk. akaciehonning
- •
1 kg løg - en blanding af rødløg og almindelige løg. Læg ét rødløg til side
- •
Olivenolie
- •
2 spsk. Danablu
- •
1 knivspids safran
- •
1 glas vand
- •
1 håndfuld rosiner
- •
2 kanelstænger
- •
2 - 3 hele røde og grønne chilier
- •
Tomatsalat
- •
6 tomater
- •
1 rødløg
- •
Koriander
- •
Olivenolie
Sådan gør du
- •
Kyllingen parteres og lægges i en skål
- •
Pres saften af en citron ud over kyllingen, og lad den hvile i 5 til 10 minutter
- •
Tilsæt revet ingefær, hvidløg, hakket koriander, Ras el Hanut og akaciehonning
- •
Vend kyllingen rundt i marinaden
- •
Lad det hvile i 5 til 10 minutter
- •
Skær 1 kilo blandede rødløg og almindelige løg
- •
Svits løgene i olivenolie ved middelvarme i en gryde
- •
Kom kyllingen i og vend den rundt
- •
Kom rosinerne i en skål med lunkent vand og lad dem bløde op. Si vandet fra og kom dem i gryden med kyllingen
- •
Kom 2 spsk. Danablu, en knivspids safran og et glas vand i gryden
- •
Lad retten simre i en halv time
- •
Kom derefter hele molevitten i en tagine og top den med to kanelstænger og 2 - 3 friske røde og grønne chilier
- •
Sæt taginen i ovnen i en time ved 180 - 200 grader
- •
Pynt retten med ristede sesamfrø og mandler
- •
Skær seks tomater i tern til tomatsalaten
- •
Hak 1 rødløg
- •
Hak koriander og hæld lidt olivenolie ud over tomatsalaten