Tobias er danmarksmester i chokolade

Den tidligere Bagedyst-vinder er den første amatør, der har vundet DM i chokoladeskulpturer for professionelle.

To gange Tobias. Ansigtet til venstre er Tobias' ansigt støbt i chokolade. (Foto: FoodExpo)

Den tidligere vinder af 'Den store bagedyst', Tobias Hamann-Pedersen, kan meget mere end at bage kager.

Søndag blev han sammen med konditor Palle Sørensen kåret til danmarksmester i chokoladeskulpturer.

Konkurrencen var for professionelle, og DR-værten blev faktisk den første amatør nogensinde til at vinde konkurrencen.

Den glade amatør Tobias kom øverst på sejrsskamlen sammen med den professionelle konditor Palle Sørensen. (Foto: FoodExpo)

Temaet for konkurrencen var 'eventyr', og det var netop på den baggrund, at Palle Sørensen havde spurgt Tobias, om han ville være med.

- Han mener, at jeg er en virkelig eventyrer med god fantasi, og så havde han set mine juleprogrammer, hvor jeg bagte spiselige eventyr til Søren Ryge, Søren Fauli og Ole Thestrups oplæsning af H. C. Andersens juleeventyr, fortæller Tobias.

Konditoren og hans chokolade-lærling tog udgangspunkt i animationsfilmudgaven af 'Alice i Eventyrland', og deres 55 kg. tunge skulptur vandt konkurrencen foran blandt andre souschefen fra det berømte Konditori La Glace i København.

- Hvor narcissistisk det end lyder, har vi lavet en afstøbning af mit ansigt i gibs, og derefter støbt mit ansigt i chokolade, smiler Tobias, som således bliver 'Hattemageren' på den færdige skulptur - ligesom filmen animerer virkelige skuespillere.

500 timers arbejde

Tobias har arbejdet hårdt for at få sin nye og fornemme titel i hus. For det kræver forberedelse at stille op i en professionel konkurrence, når man som Tobias blot er selvlært chokolade-kunstner.

Sammen med Palle Sørensen har han brugt omkring 500 benhårde arbejdstimer fordelt over tre måneder på forberedelsen af kunstværket.

- Jeg stillede jo netop op for at lære chokoladekunsten på højeste niveau og for at måle min selvlærte kunnen med de bedste fagfolk i Danmark. Og jeg har lært enormt mange nye teknikker, som jeg vil kunne anvende på min egen måde fremover, siger Tobias.

Allerede fra maj kan DR1-seerne se meget mere til Tobias og ikke mindst hans chokolade-evner.

Her kaster Tobias sig ud i nye bage- og rejseeventyr i programrækken 'Bag verden - med Tobias'.

Første program sendes mandag d. 2. maj.

Se hele 'Alice i Eventyrland'-mesterstykket her:

Sådan ser skulpturen, som vandt DM i chokolade ud i sin fulde størrelse. (Foto: FoodExpo)
Facebook
Twitter