Undgå madspild på indkøbsturen

Indkøbsturen er en farezone, når det gælder madspild. Vi giver dig gode tips, så du overlever med ekstra penge på kontoen

(Foto: Kaare Smith © Scanpix)

Danskerne smider hvert år 237.000 ton mad ud, der kunne være brugt i husholdningen. Det svarer til, at en dansk gennemsnitsfamilie hvert år smider for 10.000 kroner fødevarer ud!

Det er penge, som vi gerne vil hjælpe dig, din familie og din pengepung med at spare, så derfor præsenterer Aftenshowet hver dag i næste uge fem gode råd, der kan hjælpe dig. Vidste du, f.eks. at indkøbsturen er en af de største kilder til madspild for almindelige danskere? Vi har samlet fem gode råd, som gør det lettere (og billigere for dig) at handle ind.

1. Tjek dit varelagerFor at dine indkøb bliver bedre og billigere, så er det vigtigt, at du har styr på, hvad du faktisk har i skabene. Der er jo ingen grund til at bruge penge på at købe dobbelt. Så tjek dit varelager, før du handler ind.

2. Skriv en indkøbslisteNår du har tjekket dit varelager, så ved du også, hvad du mangler. Skriv en indkøbsliste og køb kun det, der står på indkøbslisten.3. Undgå butikstressNår du står i butikken, så kan det være svært at undgå at begå fejl og købe unødvendige ting ind spontant. Det kan især være svært, når du er omgivet af masser af mennesker. Undgå derfor stressen i myldretiden eller handel ind i ro og mag hjemme foran computeren.4. Husk snacksSult kan få os til at købe unødvendige ting og købe indkøbsturen meget sværere, så for din egen skyld, medbring snacks. Hvis der er børn med på indkøb, så kan du på forhånd distrahere børnene med sunde snacks. Så sparer du penge for slikhyldens ud.5. Tænk dig om ved mængderabatterDu får nok ikke spist tre flasker ketchup. Noter det antal, du har brug for, og se så først derefter, om der er tilbud på den vare. Husk, at har du spørgsmål om madspild, kan du skrive til Aftenshowets redaktion på aftenshowet@dr.dk. Vi svarer på spørgsmål på torsdag i Aftenshowet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk