VIDEO: I dag skal børn spise med kniv og gaffel

I dag er det Smagens Time-dag. Så serverer en stribe kokke gourmetmad for børn.

(© DR)

Fars bøffer og mors mos skal skiftes ud med gourmetmad, for at stimulere børnenes nysgerrighed over for mad. For i dag åbner 89 restauranter over hele landet op for børn i alderen 5-15 år, uden forældrenes tilstedeværelse. Der skal smages på nogle af landets bedste kokkes madfærdigheder.

Manden bag dette projekt, Claus Meyer, er iværksætter, kok og kogebogsforfatter. Han mener:

- Der hersker en fordom om, at børn ikke er velkomne på fine restauranter. Arrangementet her er til dels for at give børnene en stor smagsoplevelse tidligt i deres liv, samt for at forbedre børns madrelationer i fremtiden, sagde han i aftes til Aftenshowet.

I Aftenshowet i går var DR Ultra's fire Pendlerkids på besøg. De fik en udsøgt menu kreeret af kokken René Mammen fra Restaurant Substans:

Går til et godt formål

Ud over at det er en kæmpe oplevelse for børnene, ligger der også en større sag bag. Arrangementet er ikke gratis. Det koster 150 kroner for børnene at spise og drikke på restauranterne. Og pengene går til et godt formål:

- Ved dette projekt samler vi typisk 300.000 kr ind til børn og unge, der ikke får en uddannelse i det fattige land Bolivias hovedstad La Paz, siger Claus Meyer.

Projektet her handler altså ikke kun om, at børn skal blive beriget indenfor madkulturen, men også for at hjælpe børn og unge i fattige lande til en uddannelse.

Børnene har ikke nogen forældre til at holde dem i hånden undervejs under hele middagen, men det lader til at fungere.

- Vores erfaring er, at når børn er sammen med andre børn, og der ikke er nogle forældre, overskrider de typisk deres egne grænser, mere end hvis forældrene var tilstede.

- Så de får styrket deres madmod, og det gør, at de får adgang til mange flere oplevelser. Det gør også, at børn møder andre børn med meget større åbenhed og tolerance og kan spise alt muligt slags mad.

Facebook
Twitter