Ældre kvinder til de unge: Lad kærligheden dukke op af sig selv

Hvordan finder man kærligheden? Lev Nu's reporter på 25 år, satte en gruppe ældre damer i stævne for at tale om dating.

- Jo mindre panik, man har, jo lettere får man en, mener 82-årige Lis Aaby. (© (c) DR)

Foråret er over os, og der er amoriner i luften. Med andre ord - sæson for kærlighed. Men det er ikke altid let at finde den.

Jeg er 25 år og single. Og jeg har sat mig for at finde ud af, hvad en gruppe 70-90-årige kvinder kan lære mig og min generation om kærlighed og jagten på den eneste ene - selvom datingkulturen mildt sagt har ændret sig meget, siden de var på min alder.

Er arrangeret kærlighed vejen frem?

Som så mange andre danskere, har jeg slugt samtlige afsnit af dette års 'Gift ved første blik'.

Det er en programserie, hvor en gruppe eksperter matcher singler i par. Og jeg skal gerne indrømme, at jeg et par gange har overvejet, om det var nemmere, hvis jeg fik nogen andre til at finde en kæreste til mig.

Det var ikke alle kvinderne, som havde set 'Gift ved første blik'. Men efter en kort introduktion var de meget enige om, hvad de mente om at blive matchet på den måde.

Hvad så med Tinder?

Når mine veninder og jeg mødes, er fyre tit på dagsordenen. Og datingappen Tinder er ofte en del af samtalen, da flere af os er aktive på appen i perioder.

Den og en række andre dating-apps bliver flittigt brugt af singler i dag. Og der er også flere og flere i min vennekreds, som er i et forhold takket være dem. Men vi, der endnu ikke har fundet kærligheden, er stadig lidt skeptiske i forhold til, om man kan swipe sig til kærlighed.

Og det var damerne her bestemt også.

Det gik langsommere i gamle dage

Men hvordan var det så, da Lis, Inga, Herdis og Tove var unge? Det gik for det første langsommere. Man mødtes og dansede, og så blev man måske fulgt hjem. Det med sex på første date var slet ikke på tale.

Glem jagten

Lis, Inga, Herdis og Tove er godt klar over, at datingkulturen har ændret sig en de,l siden de var unge. Men der er alligevel et par ting, de synes vi skal huske, når vi forsøger at finde kærligheden.

Skru ned for alkohol, sex og perfektion

Udover at droppe jagten og lade tingene gå sin gang, så mener de fire erfarne kvinder, at min generation og jeg også skal skrue ned for alkohol, sex og perfektion, når det kommer til mødet med det modsatte køn.

Dating på nettet og mobilen

  • Netdating:

  • Apps:

FacebookTwitter