Birgitte fra "Gift ved første blik": Jeg er holdt op med at læse kommentarerne på Facebook

Hun har fået stribevis af meget negative kommentarer med på vejen efter det afsnit, hvor hun og hendes mand Martin skændtes på bryllupsrejsen til Venedig.

Martin og Birgitte skændtes om, om der var tid til et bad inden middagen eller ej. Og det affødte en stribe hårde kommentarer på de sociale medier.

Skal vi hjem på hotellet og have et bad efter en lang dag i bjergene, eller skal vi bare gå direkte på restaurant og spise aftensmad?

Det er emnet for et voldsomt skænderi mellem Birgitte og Martin fra programmet "Gift ved første blik", der i sidste uges program var på bryllupsrejse i romantiske Venedig.

Men det blev også emnet for en voldsom debat på de sociale medier, blandt andet DRs egen Facebook-side. Ikke så meget for eller imod et bad inden restaurant, men en debat om, om Birgitte er for hård ved Martin eller ej:

"Hun hundser og dirigerer med Martin", "Så er det jo klart, at hun er single, hun er sær", "Hun giver det jo ikke en chance".

  • Debat på DR1's Facebook-side om "Gift ved første blik". (© dr)
  • Debat på DR1's Facebookside om "Gift ved første blik".
  • Debat på DR1's Facebookside om "Gift ved første blik".
  • Debat på DR1's Facebookside om "Gift ved første blik".
1 / 4

Lev Nu har spurgt Birgitte, hvordan hun har det med de kommentarer, der er kommet oven på episoden:

- Jeg så nogle af dem i starten, og da blev jeg ked af det, især de meget hånlige kommentarer. Men nu er jeg h0ldt op med at læse dem, for jeg får ikke noget ud af det.

- Jeg tænker: "I kender mig ikke". Jeg får meget opbakning fra familie og venner, og min datter siger: "Sådan er du jo slet ikke, mor". Og det varmer. Desuden er der jo altså også mange positive kommentarer iblandt.

Birgitte tilføjer, at det er kommet bag på hende, at der kunne falde så mange af de hårde og negative kommentarer i forbindelse med programmet.

- Men det er lige så meget fordi, at jeg aldrig selv kunne finde på at gå ind på Facebook og kommentere et program.

DR: Lad os holde en ordentlig tone

Fra DRs side er man som udgangspunkt glad for, at et program kan skabe debat, siger Sofia Fromberg, der er DRs redaktør på "Gift ved første blik":

- Helt overordnet ser jeg det som en kæmpe anerkendelse af programmet og dets relevans, at så mange mennesker følger med i programmet og har lyst til at engagere sig og debattere det, der sker. Og jeg synes, vi skylder alle de medvirkende både respekt og stor tak, fordi de er så modige at lade os følge med i deres forsøg på at finde kærligheden. Hvis de ikke var der, så ville vi ikke have noget program.

- Der hvor jeg synes, det kammer over, er, når kommentarerne bliver for personlige og for kritiske mod et enkelt individ. Jeg tænker, at det må være utroligt hårdt at blive kaldt så nedladende og grimme ting, som vi har set. Det tager jeg dybt afstand fra og jeg vil gerne benytte anledningen til at opfordre til at vi får genskabt en ordentlig tone.

- Så jeg håber, at folk fortsat vil debattere både programmet og personernes handlinger - for selvfølgelig er det også det, man får lyst til at ytre sig om. Men at de lige vil huske på at der altså sidder et menneske i den anden ende.

  • Debat på DR1's Facebook-side om "Gift ved første blik" (© dr)
  • Debat på DR1's Facebookside om "Gift ved første blik".
  • Debat på DR1's Facebookside om "Gift ved første blik".
  • Debat på DR1's Facebookside om "Gift ved første blik".
1 / 4

DR forsøger på forhånd at forberede de medvirkende på, at programmet kan generere megen debat, og at det kan blive en hård omgang, og Sofia Fromberg pointerer, at de medvirkende undervejs kan få hjælp af psykologer, ligesom både produktionsselskabet og DR er i løbende dialog med dem.

- Men vi må også konstatere at uanset hvor meget vi forsøger at advare, så kan man bare ikke forberede sig på hvordan det er at blive ugens skurk. Det tror jeg ikke nogen af os kan forestille os på forhånd, hvordan det er.

- Vi er i tæt dialog med de medvirkende hele tiden og gør, hvad vi kan, for at støtte dem og sikre, at de får hjælp, hvis de har brug for det. Og så råder vi dem til at lade være med at gå ind og læse de steder, hvor tonen kan blive hård.