BREVKASSE Min mand kan ikke få orgasme

Og det har faktisk betydet, at jeg selv har mistet lysten til sex, skriver en bruger til sexologen.

Indstil jagten på orgasme og udløsning, råder sexolog Jesper Bay-Hansen. For det fjerner fokus på nydelse i nuet. (Foto: Meng Yiren © Getty Images)

"Efter mandagens udsendelse 'Mænd med hovedpine' er jeg blevet nysgerrig... eller rettere, jeg har nok længe haft behov for at finde ud af, hvad det er der sker i mit parforhold? Min kæreste igennem 3 år, kan godt få rejsning men når yderst sjældent til udløsning!

Det kan nok tælles på mine to hænder og sker oftest ved oralsex, hvor han selv hjælper til. Rejsningen er ikke total hård, men brugbar. Han påstår, at han har lysten, men at han ikke kan slappe af i hovedet, og at han nyder det, bare jeg får orgasme(r).

Det var ok for mig i starten, men nu har JEG så heller ikke rigtigt lysten længere. Jeg vil jo helst have en partner, hvor vi begge er aktive og opnår klimaks, men ærligt talt... jeg 'magter' ikke, eksempelvis at give ham et blowjob, når jeg ved, at jeg kan 'risikere', at der går en halv time, uden at det giver ham udløsning.

Situationen har stort set været den samme, i den tid vi har kendt hinanden. Vi er begge 51, er i øvrigt meget glade for hinanden og meget gode til at tale om sex. Men hvad kan vi gøre?"

SVAR:

Tak for dit spørgsmål. Jeg vil i mit svar til dig/jer antage, at din mand er sund og rask og under alle omstændigheder anbefale, at han får et tjek hos sin praktiserende læge, da seksuelle problemer kan hænge sammen med sygdom.

Jagten på orgasme og udløsning

Sen sædafgang, manglende orgasme og udløsning samt rejsningsbesvær kan også have psykologiske årsager.

Hvis manden har et meget stort fokus på sin partner og er meget optaget af at behage vedkommende, så kan han fjerne sig fra sin egen seksuelle lyst og nydelse.

Han vil tænke i præstationer, fordi han er så optaget af at tilfredsstille sin partner, og det kan i sig selv gå ud over rejsningskvaliteten og evnen til at få udløsning.

Nogle mænd er på jagt efter selv at få en orgasme og udløsning, og en sådan jagt går også nemt ud over mandens lyst og nydelse.

Om at slappe af

I min klinik ser jeg mange stressede mænd, der populært sagt har svært ved at bevæge sig fra hovedet ned i kroppen.

Du skriver, at din mand ”ikke kan slappe af i hovedet”. Hvordan forklarer han selv det? Er han stresset på sit arbejde? Er der noget, der bekymrer ham?

Her er der flere veje at gå afhængig af årsagen til din mands besvær med at slappe af. Alt fra en løbetur eller anden fysisk aktivitet til et varmt (kar)bad kan få både mænd og kvinder til at opleve en større indre ro og i mange tilfælde også mindre præstationsangst, når det kommer til intimitet.

Kvindens reaktioner

Hvis manden er sammen med en kvinde og vedvarende har problemer med at få eller bevare en rejsning og problemer med at få en udløsning, kan kvinden også reagere herpå.

Nogle kvinder vil have svært ved at mærke deres mands begær, andre – især yngre kvinder – tager mandens seksuelle problemer på sig og har svært ved at føle sig seksuelt attråværdige. Del dine følelser med din mand på en ærlig og kærlig måde.

Hvad er målet med at have sex for jer?

Du spørger til, hvad I kan gøre. I har nemt ved at tale om sex, skriver du, og det er bestemt en god start. Jeg synes, du skal dele din oplevelse af, at det kan knibe for dig at føle lyst og forklare, hvordan du forestiller dig, at tingene kan hænge sammen.

Del mit svar til dig med din mand, dvs. min anbefaling af, at han starter med at søge sin læge.

Dertil vil jeg anbefale jer, at I begge indstiller jagten på orgasme og udløsning. Når I fokuserer på det, så går jeres opmærksomhed og tanker til noget, der ligger et stykke ud i fremtiden (og måske ikke kommer), og det fjerner jer fra den nutidige lyst og nydelse.

Tal om, hvad formålet med at have sex er for jer. Er det at have en hyggelig, intim tid sammen? Eller hvad er det for jer?

Jeg håber, du kan finde råd og inspiration i ovenstående - bedste hilsener,

Jesper

Jesper Bay-Hansen sætter i de kommende to uger ekstra fokus på mænds manglende sexlyst, når han besvarer spørgsmål i DR Lev Nu's brevkasse. Du kan skrive til Jesper Bay-Hansen her

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter