Gift ved første blik: I år vil parrene få mere rådgivning

Der er tryghed og støtte undervejs i forløbet for de otte håbefulde singler. Og får de problemer undervejs, så har de i år en livline, de kan trække på.

I aften kommer de første fire ringe på, og der bliver gjort meget for, at de forbliver på - også når programmerne engang er slut. (© dr)

1.6 millioner danskere lever som singler og omkring 40 procent af alle ægteskaber ender i skilsmisse.

Alligevel lever drømmen om den eneste ene i bedste velgående.

Således også blandt de otte singler i den nye runde af DR1-serien, 'Gift ved første blik'.

I aften møder vi de første fire, som skal indgå ægteskab på baggrund af fire eksperters match: Ulrik, Lene, Poul og Ane. Og er der noget, de er enige om, før de de kaster sig ud i de nye giftermål, så er det, at datingmarkedet er fuld af overflade - og alle har forsøgt sig på det marked i flere år. Men forgæves.

Et bedre forløb i år

Nu kaster de i stedet deres skæbne i hænderne på eksperterne i 'Gift ved første blik'. Og denne gang er seriens tredje - og således forhåbentlig også - lykkens gang.

- Vi har gjort en masse ting anderledes i år. Deltagerne får blandt andet meget mere rådgivning og støtte undervejs, og de har mulighed for at trække sig tilbage.

- Det vil sige, at hvis de har brug for to timer eller en dag alene, så kan de det. De får lov til at være i en komfortzone, så de ikke pludselig føler sig pressede. Man kan ikke sige, de er bedre match i år end tidligere, men det er et bedre forløb, forklarer en af programmets eksperter, antropolog Trine Demant.

Forberedelse og tryghed

I år har flere end tidligere meldt sig, så programmets castere har været på noget af en opgave, forklarer psykolog, Thomas Markersen, der er en af programmets fire eksperter.

- Man har i produktionen erkendt, at der skal flere kræfter til for at skabe rammer for parrene. Vi har tilrettelagt forløbene for deltagernes glæde og tryghed, og vi har forberedt parrene godt, udstyret dem med lidt visdom om relationer og undervejs planlagt diverse aktiviteter.

- I denne sæson er der blevet gjort mere end i de første to afsnit for at forberede og vejlede parrene, forklarer Thomas Markersen.

Undervejs i forløbet har deltagerne også mulighed for at søge hjælp hos sognepræst ved Frederiksberg Slotskirke, Michael Brautsch, der fungerer som deres coach, livline, hvis der opstår kriser, der skal bearbejdes.

'Gift ved første blik' sendes for første gang i denne ombæring i aften på DR1, klokken 20.00.

Efter programmet kan du møde programmets fem eksperter fra klokken 20.45-21.45 på dr.dk/debat.