Girl Squad: Kvinder skal tage ansvar for deres orgasmer

I programmet Ludermanifestet på P1 får Freud skylden for en udbredt misforståelse om kvinders orgasme.

De tre medlemmer af Girl Squad, Nikita Klæstrup, Louise Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen diskuterer, hvordan kvinder skal forholde sig til deres orgasmer. (© dr)

Hvem har egentlig ansvaret for kvindens orgasme? Hende selv eller partneren? Og hvorfor synes en type orgasme at være 'bedre' og mere 'rigtig' end en anden?

De spørgsmål diskuterede Girl Squad, bestående af Louise ‘Twerk Queen’ Kjølsen, Nikita Klæstrup og Ekaterina Krarup Andersen i den seneste udgave af P1-programmet Ludermanifestet.

Sagen er at kvinder kan få to slags orgasmer - klitoris- og skedeorgasme, men sidstnævnte har på en eller anden måde fået førstepladsen, forklarer cand. mag i sexologi, Lene Stavngaard.

Hun fortæller, at mange kvinder ikke kan få skedeorgasme. Alligevel har skedeorgasmen– altså med penetrering – gennem historien har stået øverst i hierarkiet, som den rigtige måde at komme på.

Det betyder, at de fleste kvinder har fået en forkert manual til deres orgasmer.

Klitorisorgasmen, som er nemmere for flere kvinder at få, står nemlig i anden række, fordi der ikke er tale om et ”rigtigt samleje”.

Freuds skyld

- Freud har fået mange roser for at italesætte den kvindelige seksualitet. I virkeligheden gjorde Freud rigtig mange dårlige ting, fordi han talte om forskellen mellem skedeorgasmen og klitorisorgasmen, forklarer Lene Stavngaard.

- Klitorisorgasmen var den ”umodne” kvindes orgasme, og når man blev en moden kvinde, skulle man være i stand til at få en skedeorgasme.

Freuds teori har altså været med til at skabe en opfattelse om, at god sex foregår efter et manuskript, hvor kvinden først kommer, så kommer manden og så er samlejet slut.

Det kan bare ikke lade sig gøre, når mange kvinder oplever, at de slet ikke kan komme på den måde.

Præstationer i sengen

Den ene af de tre værter, Louise Kjølsen, viser i programmet sin notesbog frem, hvor hun har givet karakterer til sine sexpartnere. Notesbogen hænger sammen med, siger hun, at hun altid går i ”performer-mode”, når hun har sex.

Hun oplever det som et præstationskrav, at skulle komme, og både Louise og Nikita Klæstrup, har opdigtet en del orgasmer, for at få ”overstået samlejer”.

Desuden oplever Louise Kjølsen, at flere af hendes partnere har været decideret opgivende i sengen, når det kom til hendes orgasme:

- Da jeg var yngre, var det fordi, jeg ikke kendte min krop så godt, og det har helt også været fordi, min partner ikke kendte min krop så godt. Men jeg har også oplevet, at fyre har været ligeglade med, om jeg kom, ”fordi det var lidt svært”.

Kvinder skal nyde

I jagten på den gode orgasme tager Louise til orgasmecoach, hvor hun får at vide, at det i sidste ende er kvinder selv, der er ansvarlige for deres orgasmer. Det handler om at komme ud af sit hoved, og ind i nydelsen.

Det er programmets tredje vært, Ekaterina Krarup Andersen, ikke helt enig i. Hun kan godt finde på at kommandere med sin mandler partner, hvis hun kan mærke, at tingene ikke spiller, fordi hun også ser det som sin partners ansvar at hjælpe til.

Det får de tre feministiske værter til at skrive i deres manifest, at der skal sættes fokus på de myter, der skader kvinder seksuelle frihed, for eksempel at penetrering skulle være den eneste rigtige slags sex. Desuden skal kvinder ”kunne sige til, hvad de vil have, og de skal kræve deres orgasmer”.

Facebook
Twitter