Gode råd om at holde intimiteten i live

Hvordan bevarer man intimiteten i et parforhold, når det ikke er muligt at dele soveværelse, spurgte en bruger forleden. Her kommer parterapeutens gode råd.

(© Scanpix Iris)

I sidste uge bragte vi et brevkassespørgsmål fra et ægtepar, som ikke længere delte soveværelse.

De spurgte parterapeut Jesper Bay-Hansen i ekspertpanelet på Lev Nu, om han mente, at det var et problem for parforholdet.

Og at dømme efter den respons vi fik fra læserne på det brevkassespørgsmål - og svar - så er separate soveværelser et emne, der optager temmelig mange brugere.

Jesper Bay-Hansen møder da også ofte i sin praksis par, der ikke længere deler seng, enten fordi den ene part snorker for meget, eller fordi den ene part er syg.

Eller mest almindeligt fordi småbørn i en lang periode har berøvet deres forældre nattesøvnen, og man derfor vælger at sove hver for sig, for dog i det mindste at få sovet hver anden nat.

Ikke en god ide

Parterapeuten mente ikke, at det var helt uproblematisk, fordi de adskilte soveværelser i mange tilfælde berøver parforholdet intimiteten og nærværet. Og rent ud sagt sexlivet. Og dermed også kan få en negativ indflydelse på kommunikationen i parforholdet.

Han understreger dog, at det sagtens kan lade sig gøre, og at det selvfølgelig lykkes for rigtig mange par, at holde intimiteten og nærværet i live, men at det kræver en større indsats.

Og i vores debat om emnet efterlyste en bruger desuden gode råd til, hvordan man holder nærværet og intimiteten i live, selv om man ikke deler seng.

Dén opfordring sendte vi naturligvis straks videre til Jesper Bay-Hansen, som kommer med følgende gode råd:

  • Minus TV i soveværelset. Anden elektronik som iPad og andre tablets hører heller ikke til i sengen - heller ikke selv om man sover alene. Elektronikken tager nemt vores opmærksomhed og dræner os for energi. TV'et må ikke gå hen at blive en substitut for kæresten. En film i fjernsynet afleder nemt tankerne fra kæresten, og timerne kan nemt flyve af sted med en iPad i hånden.

  • Tag initiativ. Når man sover hver for sig, så er det særlig vigtigt, at man husker at tage initiativ til intimitet forstået bredest muligt. Nærvær, opmærksomhed og fysisk kontakt sker ikke, uden at der tages initiativ.

  • Godnatkysset kan man sagtens dyrke, selv om man ikke sover sammen. Det er ofte de små ting, der gør livet stort - også når det gælder intimitet og sex. Godnatkysset hører til de små ting.

  • Flirt med din kæreste. Flirt er rigtig mange ting lige fra frække, indladende bevægelser til godmodige drillerier. Flirt gør os nysgerrige, og vi bekræfter hinanden i flirten.

  • Gå på gæstevisit hos hinanden. En læser har beskrevet, hvordan de har indrettet to helt forskellige soveværelser, et dame- og herreværelse, hvor de kan gå på visit hos hinanden. Det kan tale til begæret og mystikken at opsøge eller blive opsøgt af sin kæreste. Det springende punkt er igen, at mindst en af parterne får taget initiativet i praksis.

Facebook
Twitter