GRAFIK Et stigende antal ægtefæller bliver sammen

Kurven over skilsmisser ser ud til at være knækket, viser tal fra Danmarks Statistik.

Man hører ofte folk sige, at flere og flere danskere bliver skilt, men det er faktisk ikke tilfældet. Tværtimod ser det ud til, at en smule flere ægtefæller bliver sammen.

Det viser rapporten 'Befolkningens udvikling 2015', som Danmarks Statistik har udgivet i dag.

Brudepar fra 2005 holder sammen

Statistikken viser, at omkring halvdelen af alle skilsmisser finder sted i løbet af ægteskabets første ti år.

Og antallet af ægtepar, der er blevet skilt i løbet af de første ti års ægteskab, har ligget rimeligt stabilt siden 1980 med en faldende tendens.

De seneste ægtepar, som har kunnet være sammen i ti år, er dem, som blev gift i 2005. Og blandt dem ser man endnu et lille fald i antallet af skilsmisser i forhold til tidligere.

Færre bliver skilt

- Den store historie om udviklingen af skilsmisser er, at der skete en markant stigning i 60'erne og 70'erne, men siden har antallet af skilsmisser ligget stabilt. Og nu ser vi endda tegn på et lille fald, siger Annemette Lindhardt Olsen, der er specialkonsulent i Danmarks Statistik.

Statistikken giver ikke nogle forklaringer på årsagen til det lille fald.

- Vi kan ikke sige, hvad der ligger bag. Og vi kan heller ikke vide, om de gifte fra 2005 ender med at blive skilt lige så ofte som andre, men at de blot bliver skilt efter flere års ægteskab end tidligere.

- Men vi kan i hvert fald sige, at folk ikke bliver mere skilt nu end i de seneste årtier, siger Annemette Lindhardt Olsen.