I aften skal fire håbefulde singler giftes ved første blik

Fra i aften går det løs igen: Så skal vi følge otte nye singler, når de prøver lykken i DR1-programmet 'Gift ved første blik'.

Lige om lidt skal Lene giftes - men med hvem, det ved hun ikke! (© dr)

550 mennesker meldte sig til eksperimentet - at søge kærligheden via tv-programmet 'Gift ved første blik'.

150 mænd og og 400 kvinder var villige til at prøve noget så radikalt anderledes som at lade fire eksperter matche dem op med en anden. Ikke ud fra følelser og spontan forelskelse, men ud fra en række parametre som til sammen gerne skulle være med til at få kærligheden til at blomstre - med tiden vel at mærke.

Igennem fire uger valgte de fire eksperter så 28 ud, som de skønnede havde det bedste match-potentiale - og til sidst var der heraf fire par, som alle fire eksperter fandt egnede til at blive gift.

De første fire udkårne

I aften skal vi møde de første fire håbefulde unge mennesker:

Poul, har været single i et år, 31 år, har rødder i både Brasilien og Danmark. Han elsker musik og kan ikke leve uden sine trommer. Og som han selv siger, så har han en vild side med rock og masser af tatoveringer - men han er en blød bamse indeni.

(© dr)

Ulrik har været single fire år, han er 34 år og arbejder med unge kriminelle. I sin fritid dyrker han maratonløb. Han bor alene i sit hus sammen med sine to hunde, Albert og Otto.

(© dr)

Lene er studievejleder, 29 år og har været single i to og et halvt år. Mener selv, at hun ikke har mødt den rigtige endnu, fordi hun ikke har vidst, hvad hun skulle lede efter. Hun har haft flere kærester, men aldrig boet sammen med én. Drømmen er mand og børn.

(© dr)

Ane er single på tredje år, hun er 32 år og sygeplejerske på en børneafdeling. Hun vil så gerne have børn, og hendes store drøm er at finde en mand, hun kan dele resten af sit liv med.

(© dr)

Tredje gang er lykkens gang

Det er endnu ikke lykkedes at få nogle af de mange par, der har deltaget i de foregående runder af 'Gift ved første blik' til at forblive sammen, men måske bliver denne tredje gang også lykkens gang.

Af de eksperter, som skal hjælpe de fire par på rette vej, er der tre gengangere fra sidste års eksperiment. Psykologerne Gert Martin Hald og Annemarie Bergholt og antropologen Trine Demant. Ny i panelet er psykolog Thomas Markersen.

Det er de fires grundige observationer og samtaler med deltagerne, hvor de spørger ind til deltagernes personlighed, værdier, seksualitet, samliv og kommunikation, der har matchet de fire par.

Som noget nyt er sognepræst Michael Brautsch parrenes coach - eller livline - undervejs i forløbet. Det er ham, de medvirkende kan sparre med, hvis der er spørgsmål og problematikker, der skal vendes undervejs.

Gift ved første blik, DR1 i aften klokken 20.00 - og debat på dr.dk/debat efter programmet.