Jesper Bay-Hansen

Jesper Bay-Hansen er klinisk sexolog.

(Foto: Anette Damgaard © www.blitzfoto.dk)

Jesper Bay-Hansen er både uddannet læge og sexolog. Han arbejder i dag som parterapeut i egen klinik og skriver også bøger og holder foredrag om blandt andet lykke og lyst.

Her fortæller Jesper Bay-Hansen om sin baggrund:

Hvordan er du havnet på lige præcis den hylde, du er i dag?

Jeg arbejdede som praktiserende læge frem til 2010. I dette arbejde fokuserede jeg selvfølgelig på at gøre mine patienter sunde og raske, men jeg interesserede mig også meget for de forskellige slags trivselsproblemer, jeg mødte i mit arbejde - blandt andet manglende glæde og lyst samt sexologiske problemer og parforholdsproblemer.

Selv om disse problemer har sundhedsmæssig relevans, så var det ikke nemt at fordybe sig i problemerne inden for de rammer, man som praktiserende læge skal arbejde inden for. Jeg valgte at følge min lyst og interesse for samtaleterapi og sexologi, videreuddannede mig og åbnede en privat klinik for sexologisk rådgivning og terapi, herunder også parterapi.

Jeg prioriterede samtidig at skrive en populærvidenskabelig bog om trivsels- og sundhedsværdien i lykke (red. "Recepten på lykke"). Det åbnede dørene for flere skriverier og for en lang række foredrag i blandt andet lykke, lyst, arbejdsglæde, stresshåndtering, sexologi og parforhold.

Jeg holder i øvrigt jævnligt foredrag og laver undervisning for en række forskellige virksomheder. Se Sundhedsstyrelsens liste over tilladelser for læger og tandlæger.

Hvad brænder du specielt meget for?

Helt overordnet så brænder jeg for kunsten at leve det glade og sunde liv. Det behøver slet ikke være en sur pligt at leve et sundt liv. Jeg brænder for at sætte livskunsten på dagsordenen og gør også dette i min terapi og i mine foredrag og bøger, vel at mærke uden at have patent på den rigtige måde at leve livet på. Der er nemlig flere veje til det glade, sunde liv.

Hvad glæder du dig mest til at give videre til brugerne af Lev Nu?

Jeg brænder for at komme ud med de sande og opløftende budskaber om lykke og lyst, fordi der er stor trivsels- og sundhedsværdi i at kultivere sine glædes- og lystfølelser. Jeg brænder også for at sætte fokus på nogle af de tidstypiske udfordringer, der vedrører sex- og samlivet. Vi er alle eksperter på vores eget liv, men selv eksperter kan få nye indsigter og blive gladere og sundere på samme tid.

FacebookTwitter