Kvinder er født til at falde for humor

Det giver langt større respons i pigers hjerner end i drenges, når de udsættes for humor.

(© Colourbox)

Kvinder er født til at falde for mænd med humor, viser ny amerikansk forskning. Så det er ikke helt skudt ved siden af, når kvinder i kontaktannoncer eller over for veninder proklamerer, at deres kommende mand skal "kunne få dem til at grine".

Hvis man udsætter drenge og piger for humor, så opstår der langt mere aktivitet i de belønningsrelaterede områder af hjernen hos pigerne, viser et forsøg på Stanford Universitet ifølge avisen The Telegraph.

I undersøgelsen har forskerne scannet hjernerne på 22 piger og drenge i alderen 6-13, mens man viste dem sjove videoer. Til sammenligning viste man dem også en række videoer med positive klip og neutrale klip med natur-film.

Munterhed og positive følelser

Under de sjove klip viste pigernes hjerner mere øget aktivitet end drengenes på en række områder, herunder midterhjernen og amygdala. Dette indikerer, at pigerne har oplevet stærkere munterhed og positive følelser, siger forskerne, hvis resultater er offentliggjort i tidsskriftet Social Neuroscience.

- Undersøgelsen afslører for første gang, at kønsforskellene i påskønnelsen af humor allerede findes hos små børn, skriver de.

Forskerne tilføjer, at deres resultater antyder, at kvinder i langt højere grad er tilbøjelige til at vælge deres partner på basis af humor, fordi den kvindelige hjerne, og især belønnings-systemet, er biologisk bedre forberedt på at reagere på humor.

Undersøgelsen er ifølge forskerne den første til at undersøge kønsrelaterede forskelle i hjernen på børn i forhold til responsen på humor, og den tyder på, at disse forskelle har udviklet sig snarere end at være lært.