Mads fra Brovst vil så gerne have børn: Men alle kvinderne vil bo inde i byen

Han oplever, at det er et decideret turnoff for kvinder, han er på date med, når han siger, han kommer fra Brovst.

Mads Tørholm medvirker i "Vil du føde mit barn?" (© dr)

Rigtig mange danske mænd ender med ikke at få børn, selv om de gerne vil det.

En af dem er Mads Tørholm. Han er 41 år, bor i Brovst i Nordjylland og søger en kvinde at stifte familie med.

Han er vokset op i en kernefamilie med far, mor og to brødre, og han har altid vidst, at han gerne ville have børn og familie, men sådan er det bare ikke blevet … endnu.

En af forklaringerne på det er, ifølge ham selv, at han bor i det, man kalder udkantsdanmark.

- Det er min erfaring gennem de sidste ti år, at hvis jeg virkelig vil finde en kæreste at stifte familie med, så bliver jeg nødt til at flytte ind til Aalborg. Jeg er stødt på mange, for hvem det er et turnoff, at jeg bor i Brovst. Så slukker lyset på en eller anden måde.

- Det er som om, at de tænker, at der må være noget galt med mig, når jeg kan bo i Brovst. Men der har jeg nok været lidt stædig, for jeg vil faktisk hellere blive her, hvor jeg har mine venner, min familie, mit netværk og mit arbejde.

Flere kærester med børn

Det er ikke fordi, at han ikke har haft kærester gennem tiden. Dem har der faktisk været en del af. Også nogle med børn. Men det er bare aldrig kommet dertil, hvor han selv er blevet far.

Senest har Mads Tørholm haft en kæreste gennem et års tid, der også havde en pige, som han faktisk blev rigtig glad for.

- Og det er en af grundene til, at jeg er så sikker på, at jeg gerne vil have familie og børn. Det kunne jeg mærke, da jeg kom tæt på hende.

Fart over feltet

Den 41-årige iværksætter medgiver, at han måske nok også har haft lidt vel travlt de seneste ti år med at arbejde.

- Jeg har nogle udlejningshuse, som jeg har renoveret, og jeg har importeret biler, som jeg har solgt. Så der har været fart over feltet.

Men han giver ikke op, fortæller han i DR2-programmet ”Vil du føde mit barn?”, der sendes mandag aften.

- Jeg håber da stadig, at der dukker en pige op, som jeg kan finde sammen med og stifte familie med. Måske i forbindelse med at jeg deltager i det her program.

Drømmen om de nære relationer

Det er drømmen om den nære tilknytning og de nære familiebånd, der betyder noget for hans store ønske om at få børn.

- Helt grundlæggende vil jeg gerne give mine gener videre til en ny generation, og jeg vil gerne se mig selv indgå i en familiehistorie. Og så tænker jeg også på, hvordan det vil blive, når jeg bliver gammel. Altså, da kunne det også være rart at have børn og børnebørn og være knyttet til en familie.

- Men faktisk er jeg også glad for at tilbringe tid med børn. At gå i køkkenet med dem fx og lave mad sammen.

Måske rykker han alligevel teltpælene til Aalborg

For Mads Tørholm er det tanken om at stifte en kernefamilie, der trækker. Han kunne ikke tænke sig at få et barn alene, fx gennem en rugemor hvis ellers det var tilladt i Danmark, eller gennem adoption.

- Jeg kunne heller ikke umiddelbart forestille mig at få et barn sammen med en veninde eller bekendt, som så skulle bo noget af tiden hos den ene og noget af tiden hos den anden.

Han er måske ved at tø op i forhold til sin modstand mod at flytte ind til Aalborg for at lede efter den rigtige kvinde at stifte familie med.

- Jeg tror faktisk, at hvis jeg havde boet i Aalborg, så havde jeg formentlig nok haft en kæreste at stifte familie med. Sandsynligheden havde i hvert fald været større. Så jeg overvejer at finde en lejlighed der og give det chancen.

- Begge mine brødre bor inde i Aalborg, og de har begge fået kone og børn.