Morten og Sandra har lavet en forældrepagt

Kan man love hinanden, at man stadig vil arbejde sammen efter skilsmissen, allerede mens man stadig er sammen?

Morten og Sandra
Sandra og Morten synes, det er en god ide at tage snakken om en eventuel skilsmisse, inden det er aktuelt. (© dr)

Kan man love hinanden, at man stadig vil arbejde sammen efter skilsmissen og undgå at ende i en nyttesløs kamp om børnene, allerede mens man er et par og ikke ønsker at gå fra hinanden?

Det mener Morten og Sandra Hetoft-Jacobsen, som bor i Skælskør med deres to døtre på et og tre år. De har ingen intentioner om at gå fra hinanden, men ser en fordel i at få taget nogle af de svære snakke, inden man befinder sig i det følelsesmæssige kaos, som en eventuel skilsmisse udløser:

- Vi har set hinanden i øjnene og lovet hinanden, at vi virkelig vil gøre os umage, hvis vi en dag skulle gå fra hinanden, fortæller Sandra.

En forældrepagt skal forebygge

I fjerde og sidste del af dokumentarserien “Krigen om børnene: Forældrepagten” sætter DR fokus på forebyggelse, og hvordan man kan undgå at ende i skilsmisser med højt konfliktniveau.

Her laver Morten og Sandra sammen med tre andre par en forældrepagt, hvor de taler om alt fra skilsmissekonflikter og nye partnere til deleordninger, madpakker og sengetider, hvis det utænkelige en dag skulle ske.

- Forældrepagten kan sammenlignes lidt med at tegne ulykkes- eller indboforsikringer. Dem regner man heller ikke med nogensinde at få brug for. Men pagten giver en tryghed, og vi synes faktisk, at det var noget alle par burde gøre for hinanden, siger parret.

Samarbejde på tro og love

Hjemme hos Morten og Sandra hænger den underskrevne forældrepagt i en ramme på væggen for at minde parret om, at de også vil stå sammen den dag, hvor de måske ikke har lyst til at være sammen længere.

- Vi ser pagten som en positiv forpligtelse. Jeg har selv oplevet en utryg skilsmisse, hvor mine forældre har taget deres kampe foran mig og min bror. Det ønsker jeg ikke skal ske for mine børn, siger Morten.

Facebook
Twitter