Sådan finder du dig en sund kæreste

Nyt dating-bureau, Sportdate.dk, har set dagens lys. Her kan du vælge en kæreste med store muskler, eller nøjes med at finde dig nogle nye zumba-venner.

(Foto: Colourbox)

Der findes snart datingbureauer i alle kategorier: For smukke mennesker, landmænd og dem, der er plus 40 - og nu også for dig, der vil finde dig en sporty kæreste. Synes du, at dine hidtidige kærester har været lidt for lade, så er her chancen for at finde dig en ny aktiv én af slagsen. I Sverige og Norge har de eksisteret i to år, og sidste år havde Sportdate.se hele 13.000 profiler. Lev Livet har talt med den svenske idémand og direktør i Sportdate-virksomheden Jonas Ånestrand, og han forklarer om baggrunden for det nye datingsite: - Sportdate.dk er en del af Sportdate i hele Norden. Vi fandt ud af, at der var mange mennesker, som havde svært ved at finde en seriøs date på nettet. Altså for mennesker som godt kan lide at træne og holde sig sunde, og som gerne vil møde en partner, der har den samme indstilling, forklarer Jonas Ånestrand, der selv er uddannet fysioterapeut og personlig træner, og derfor lå det lige til højrebenet for ham at oprette et mødested på nettet for ligesindede.

- Sportdate er blevet vældigt populært her i Sverige og vokser også hurtigt i Norge, Finland og nu i Danmark. Det er for mig et tydeligt signal om, at folk kan bruge de nye portaler - jeg har endda hørt eksempler på, at folk har fundet hinanden på tværs af landegrænserne, og det er ret sjovt, for det var egentlig min idé til at begynde med. Altså at alle kunne finde sig en sund kæreste i Norden via Sportdate.

Sportsnørder m.fl

Jonas Ånestrand forklarer videre, at i begyndelsen var det mest, som han siger, sportsnørder, der fandt hinanden. Men i dag har billedet ændret sig:

- I dag er der alle typer mennesker på vores sites. Både dem, som vil finde sig en sund livspartner, men også dem, der søger ny inspiration og som gerne vil have nye trænings-kammerater. Og aldermæssigt dækker vi bredt - de yngste er 18 år, og den ældste er 90 år. - Der er desuden en database med over 200 træningsøvelser, som er meget populære, fordi det er øvelser, du kan lave derhjemme, udendørs eller i træningssalen. Og øvelserne er alle sammen instrueret af fysioterapeuter og personlige trænere. Man kan godt være gratismedlem og læse Sportdate.dk blogs og se træningsfilm, eller man kan flirte med andre medlemmer eller udfordre dem på sportspræstationer. Men vil du chatte med andre eller sende beskeder til andre med en profil i basen med henblik på at skabe kontakt, så skal man oprette et såkaldt guld-abonnement, og det koster 29 kroner om måneden.Fandt selv kæreste

Sportdate.dk arrangerer også forskellige sportsevents, ligesom man selv kan være igangsætter af noget tilsvarende. Men det primære for Jonas Ånestrand har været at skabe et site, hvor ligesindede kan date hinanden. Som han forklarer:

- Jeg fandt selv min kæreste, som i dag er mor til vores barn, via en af de første datingsites, der kom på markedet. Og egentlig var det allerede dengang, at ideen til Sportdate begyndte - for hun og jeg blev enige om, at der manglede et datingsite for folk, der som os, ønsker at have et aktivt liv med motion.