Sexolog har testet sexrobot: Skeden føles meget naturtro

Kan sexrobotter være en hjælp, eller er de farlige for vores etik? Det svarede Jakob Olrik dr.dk’s brugere på.

Jakob Olrik i sin lejlighed med sexrobotten Samantha, som han havde lånt med hjem fra designeren i Barcelona.

Samantha flyttede for nylig ind i sexolog Jakob Olriks lejlighed i København.

Hun har ingen puls, åndedræt eller tankevirksomhed, men er en robot, som er skabt for at tilfredsstille mennesker seksuelt. Og for at gøre det bedst muligt kan hun tale og mærke, hvad der bliver gjort ved hendes krop, som er lavet af livagtigt silikone.

Fordelene og ulemperne ved sexrobotten Samantha har Jakob Olrik udforsket i forbindelse med en udgave af Temalørdag, som bliver sendt på DR2 i morgen. Og dr.dk’s brugere havde ligeledes spørgsmål til det avancerede sexlegetøj, da Olrik i dag satte sig bag tasterne for at svare på deres spørgsmål.

Især spørgsmålet om, hvordan sex med Samantha adskiller sig fra sex med en rigtig kvinde, ville blandt andre Anne gerne have svar på:

- Selve skeden føles meget naturtro. Man kan egentlig ikke mærke den store forskel. Hendes døde blik i øjnene kan godt være ret distraherende, svarede Olrik, som senere tilføjede, at sex med dukken fungerer bedst med lukkede øjne.

Han lagde vægt på, at han anså Samantha som 'et stykke avanceret onani-legetøj', at hun aldrig ville kunne erstatte en rigtig kvinde, og at det kan være udfordrende, at man selv skal bøje og folde hende i de ønskede positioner undervejs i 'akten'.

Robot kan gavne flere

Kasper ville gerne vide, hvilke typer, der kunne tænkes at være interesserede i en sexdukke som Samantha:

- I første omgang vil det være mænd, hvor sex ikke er tilgængeligt. For eksempel spastikere, multihandikappet, ældre, fanger, osv., svarede Olrik.

I udsendelsen på DR2 besøger han i øvrigt nogle indsatte i et fængsel, som forklarede, at der kunne komme en anspændt stemning, når 'man sidder i en fængselsstue med fyrre mænd, der ikke har fået noget i flere måneder.'

Flere brugere spurgte ind til, hvorvidt en avanceret sexrobot kan mudre menneskets etiske kodeks. Frederik ville for eksempel vide, hvad Jakob Olrik synes om børnesexdukker:

- Der findes ikke seriøs forskning, som kan pege på, om det vil afholde pædofile fra deres forbrydelser eller fremme deres lyst. Derfor synes jeg, at vi skal være åbne og få undersøgt, om der er en forebyggelses/behandlingseffekt her, inden vi shamer det, svarede han.

Skede i opvaskemaskinen

Mange brugere havde spørgsmål til Samanthas fysik, pris og egenskaber.

Hun kommer til at koste fra omkring 100.000 kroner og opefter, hun har et USB-stik i sig, og hendes skede, som er en cylinder, kan tages ud, vendes på vrangen og puttes i opvaskemaskinen efter brug, oplyste Olrik.

Anne ville gerne vide, om Samantha kan gøre noget, som Jakob Olrik ville ønske, at en kvinde også kunne:

- Off on knap :-)

FacebookTwitter