Ufrivillig single? Syv gode råd til at finde en kæreste

GUIDE Du skal give din dates en chance og bruge dit netværk og interesser fremfor apps, lyder rådet fra en parterapeut.

For eksempel skal I give jer selv og hinanden tre dates til at finde ud af, om kemien passer, tilføjer Ingrid Ann Watson. (Foto: Petro Feketa © ColourBox)

Jagten på en kæreste kan for mange være både frustrerende og svært. I programserien 'Petra dater hele verden', forsøgte Petra Nagel at lære kunsten af date. Og hun er ikke den eneste, der forsøger at knække kæreste-koden.

Dating-apps på telefonen lyder måske umiddelbart som den lette vej. Men faktisk virker det bedre at gå mere grundigt og langsomt til værks, fortæller parterapeut Ingrid Ann Watson.

Her får du hendes bedste råd til kærestejagt i den virkelige verden med succes:

1. Brug dit neværk

I oldemors tid arrangerede man møder med folk, man mente passede sammen. I dag er det jo sådan, at man som single ryger ud af fællesskabet, hvis de fleste i en vennegruppe er i parforhold, for så bliver han eller hun bare ikke længere inviteret. Vi skal gå den modsatte vej. Vennerne skal arrangere dates for den, der ikke har en kæreste. De skal kigge i deres egen omgangskreds efter en person med nogle af de samme interesser og værdier, som den der er single og invitere til en fælles middag, hvor de kan mødes. For så opnår man det, at aftenen går, og man får snakket om nogle forskellige ting og forhåbentlig griner og har det sjovt sammen.

Jeg havde på et tidspunkt en veninde, der skrev et opslag på Facebook: ”Hvis jeg skulle have en kæreste, hvilken type ville I så se mig med?”. Det fik hun en hel masse respons på, og det er meget sundt at høre vennernes opfattelse af, hvem man ville passe sammen med.

2. Giv det tre dates

Man skal give sig selv og hinanden tre dates til at se, hvor følelserne og snakken fører hen.

3. Gå ud steder, hvor det ikke er det overfladiske, der tæller

Hvis man kan lide at danse, kan det være en ide at gå et sted hen, hvor det er det, det handler om. Ellers gerne et sted hvor musikken ikke er for høj, og hvor det er muligt at snakke sammen. Og sidst men ikke mindst et sted, hvor ikke alle partout er stangberusede fra første øjeblik.

4. Find singleklubber

Der findes flere single-klubber i hele landet, hvor konceptet er, at der fx hver tirsdag aften er åbent hus på en bestemt café, og hvor det fortrinsvist er singler, der kommer.

Men det kræver lidt mere mod, fordi man så er nødt til åbent at bekende, at man søger en kæreste, og at det er formålet. Men hvis man tør det, er det en oplagt mulighed.

5. Tag udgangspunkt i dine interesser

Hvis du fx interesserer dig for film, så hold øje med, om der er filmdage i biografen. For så får man det forærende, at man kan løbe ind i en mulig partner, man har et interessefællesskab med.

6. Tag chancen

Hvis du ser en flot fyr, du er tiltrukket af, så giv ham dit kort – hvis du har sådan et. Ellers kan du lavet nogle kort, som du kan have på dig til netop det formål. Mange ville være bange for at få en afvisning eller virke for desperate.

Men tænk sådan her: Går der noget af dig for at give ham det kort? Langt de fleste, uanset om de er i et forhold eller ej, ville blive glade for den kompliment, det er, at nogen siger: ”Jeg synes, du ser dejlig ud. Hvis du er i et forhold, så glem det, hvis ikke, så kan du give mig et ring”.

7. Mød op i livet

I det hele taget så handler det om at mødes face to face frem for i en app. Helt generelt så anbefaler jeg, at man møder op i livet og tør stikke sine omgivelser et smil. Og hvis du har et visitkort, så giv dem det også.

FacebookTwitter