VIDEO: Man kan godt lave jokes om sin skilsmisse

Komikeren Jacob Tingleff går på scenen i stedet for til psykologen med sine frustrationer.

Kan man lave jokes om knuste drømme og et kuldsejlet ægteskab?

Det spørgsmål har stand-up komikeren Jacob Tingleff måttet tage stilling til, efter at hans 12 år lange ægteskab gik i stykker.

Han har lavet et stand-up show ”Ulige Uger”, der udelukkende handler om den skilsmisse, han har været igennem.

- Det var en del af en bearbejdning. Det er sådan, jeg kommer videre i stedet for at gå til psykolog. Sådan har de fleste komikere det, tror jeg, siger han til Aftenshowet.

Værsgo at sidde ved skilsmissebordet

Han oplevede skilsmissen for to år siden som et stort nederlag.

- Først og fremmest er det følelsen af at være slettet. Når jeg kun har børnene hver anden uge, hvem er jeg så i de andre uger? Fra at være en familie med hus og to biler sidder jeg pludselige i en lille lejlighed med to værelser. Følelsen af at være en fiasko og skulle starte forfra ramte mig ret hårdt.

- Mange omkring mig, som stadig er gift, begyndte pludselig at opføre sig på en måde, som sikkert var velment, men som gjorde, at jeg følte mig stigmatiseret. Jeg har fx prøvet at være inviteret til fest, hvor der var et skilsmissebord, hvor vi kunne sidde for os selv og måske danne nye relationer. Men det føltes ikke særlig rart.

Måtte smide dele af showet

Jacob Tingleff har arbejdet på showet i løbet af de to år, der er gået, siden han blev skilt. Men for en måned siden skrottede han store dele af showet.

- Jeg havde været igennem nogle stadier, hvor jeg var meget vred. Og skuffet over mig selv og livet. Og da jeg tog de ting med på scenen, så føltes det pludselig meget umodent. Fordi jeg var kommet videre.

- Humor udspringer altid af smerte. Man siger, at humor er tragedie plus tid. Lige når man er kommet ud af et ægteskab, så handler det meget om at finde en skurk. Jeg var meget vred på min eks-kone. Men nu er jeg kommet videre.

Hvad med din ekskone - ville hun også kunne tåle at gå ind og se dit show?

- Ja, det kunne hun sagtens. Men jeg ved ikke, om hun gør det.

Facebook
Twitter