VIDEO Præst opretter sorggruppe for fraskilte

Sorggrupper er ikke kun relevante i forbindelse med et dødsfald, mener Kristine Hestbech.

Det sker for rigtig rigtig mange mennesker i Danmark hvert år. De bliver skilt. Men selv om det efterhånden er ret almindeligt, så gør det ikke sorgen hos dem, som det rammer, mindre.

Og når man sidder der, med knugen i brystet, ondt i maven, tristhed, en uendelig strøm af tårer, og bundløs tomhed, hvor går man så hen, og hvem taler man så med?

Det har sognepræst i Havdrup Kirke på Østsjælland, Kristine Sticker Hestbech, et bud på. Sammen med en psykoterapeut har hun netop oprettet en sorggruppe for skilsmisseramte.

- Sorggrupper forbinder man typisk med dødsfald, men faktisk minder mange af de følelser, man har i forbindelse med en skilsmisse om dem, man gennemgår, når en, man er tæt på, dør, siger Kristine Sticker Hestbech.

Hun blev selv skilt fra sin eks-mand i 2008 efter 20 års ægteskab, og det tog ifølge hende selv 5 år at komme over det.

Sorg er ikke forbeholdt den forladte part

Kristine Sticker Hestbech understreger, at sorg over skilsmissen ikke er forbeholdt den part, som blev forladt, men i lige så høj grad kan ramme den, der har forladt.

- Den part vil typisk også opleve en ensomhed, fordi man venner vil have tendens til at holde fast i den part, der er blevet forladt, fordi det er den, det er synd for, siger hun.

Den nye sorggruppe begynder, så snart der er nok tilmeldte. Alle kan henvende sig til Kristine Sticker Hestbech, hvis de er interesserede.

19.387 ægteskaber endte i 2014 i skilsmisse, ifølge Danmarks Statistik.

Se interview med Kristine Sticker Hestbech fra Aftenshowet i klippet ovenfor.

FacebookTwitter