35-årige Andreas Lloyd har droppet sin smartphone

For nogle af os er det vigtigt at være konstant online på telefon, mail og sociale medier. Andre vælger derimod en helt anden vej. Mød én af dem her.

Andreas Lloyd har droppet sin smartphone for ikke at blive fristet af konstant at bruge tid på at tjekke mails og sociale medier. (© PRIVATFOTO)

For fire år siden traf 35-årige Andreas Lloyd en beslutning, som de færreste af os nok har modet til.

I en tid hvor den teknologiske udvikling buldrer derudaf, valgte han nemlig at trække stikket. Han kassererede sin smartphone til fordel for en ældre telefon med trykknapper.

- Jeg oplevede, at jeg hele tiden blev fristet af de muligheder, som en smartphone med adgang til internettet rummer. Det var ligesom at have en slikskål foran sig, som man ikke kan lade være med at småspise af, siger han.

Blev mildt stresset

I 2009 blev Andreas Lloyd udstyret med en smartphone gennem arbejdet. Arbejdet som IT-konsulent bestod nemlig i mange kundebesøg, og derfor var det vigtigt, at man kunne få fat på ham, når han var på farten.

Men Andreas Lloyd oplevede langsomt, at muligheden for at tjekke mails, nyhedssites eller sociale medier også begyndte at snige sig ind i fritiden.

- Det kunne for eksempel være, når der var ophold i samtalen, når jeg var ude blandt andre. Eller hvis jeg for eksempel stod og ventede på en bus.

Tjekker mails én gang om dagen

Andreas Lloyd nøjedes ikke kun med at skifte sin smartphone ud med en klassisk mobiltelefon.

For ham var det også vigtigt at skabe sig en mere generel bevidsthed om hans egen plads i den digitale tidsalder:

- For mig handler det for så vidt ikke kun om telefoner. En smartphone er jo bare et værktøj, der egentlig ikke kan specielt meget i sig selv, forklarer han.

- I virkeligheden handler det mere om, hvordan jeg vælger at være til med de teknologiske muligheder, der findes i dag.

For eksempel har Andreas Lloyd et princip om kun at tjekke mails én gang om dagen, hvor han så til gengæld håndterer alle de mails, der ligger i indbakken. Og han har slået lyd og vibrator fra, når der tikker SMS’er ind.