6 gode råd til at komme lidt lettere igennem januar

Lev Nu-eksperterne giver her hver deres bedste bud på at komme igennem en mørk tid.

Det handler blandt andet om at gribe de sparsomme lyse timer, der er til rådighed i denne tid. (© Gettyimages)

Kan vi ikke gøre januar lidt mere festlig? Og lidt sjovere at komme igennem. Vi kan jo i hvert fald arbejde på det. Her kommer 6 bud fra ekspertholdet fra brevkassen på Lev Nu:

1. Jeg er god til at træne

(© Gettyimages)

Psykolog: Henrik Tingleff: Undlad at sætte en stribe urealistiske mål op for dig selv – se i stedet tilbage på det gamle år og se på, hvad du var god til her – og bliv så ved med at gøre de ting i det nye år!

2. Find en søvnrytme

(© Gettyimages)

Læge Britta Weyer: Januar er så mørk, og vi er alle sammen trætte efter jul – derfor er det vigtigt, at du sørger for at finde en god søvnrytme. Gå i seng og stå op på nogenlunde de samme tidspunkter hver dag, søvnen gør dig bedre rustet til at komme igennem den mørke tid.

3. Chokolade, ja tak!

(© (c) Getty images)

Ernæringsekspert Marie Steenberger: I stedet for at fokusere på alt det du ikke må spise - hvis du er på kur her i januar - så fokuser på alt det, du godt må spise. Hvis du tænker - chokolade, nej, det må jeg ikke spise - så bliver det til negativ tænkning. Hvis du i stedet tænker - jo, det må jeg godt, men så skal jeg skal vælge et stykke af det mørke chokolade - så flytter du dit fokus til, at det er lysten, der styrer.

4. Knald på lyset

(© Gettyimages)

Master i fitness og træning, Marina Aagaard: Sæt knald på lyset. Sørg for at komme ud og mærke lyset hver dag ved middagstid og gå nogle ekstra lange ture i weekenden, så du får så meget lys som muligt.

5. Jeg elsker dig

(© Gettyimages)

Sexolog Jesper Bay-Hansen: Mit bedste januar-råd være at identificere og dvæle ved de positive ting ved dit kærlighedsforhold (Er du single, kan du dvæle ved de positive ting i relationen til et menneske, du elsker). Du kan også øve dig i at fremhæve de positive ting ved dit forhold, når du taler med andre. Det er ikke alene en måde at løfte din egen parforholds-lykke på, men øger også sandsynligheden for, at du og din kæreste bliver lykkeligere sammen.

6. Vi kan hygge os

(© Gettyimages)

Sundhedsplejerske Else Guldager: Januar er dejlig... Den er fyldt med mørke eftermiddage, hvor der er tid til ungerne - historielæsning, drikke varm te, lægge puslespil, bage boller eller gå i svømmehallen. Alt det, der ikke er udendørs og kræver at man er så pokkers fysisk aktiv.