Christina brød kontakten til sin far, efter hunden løb bort

Den 42-årige Christina har i fire år ikke haft kontakt med sin far, som hun ikke mener har været nærværende og interesseret i hende.

Siden 2011 har Christina ikke haft kontakt til faderen Bent Ole, som har svært ved at finde forklaringen på bruddet med datteren. Klik på play.

En bortløben hund blev dråben, der fik bægeret til flyde over.

Efter Christina mistede sin mor for fire år siden, har hun nu kun sin far Bent Ole tilbage. Alligevel har hun valgt at bryde kontakten med ham.

Mange års frustration og følelsen af at have en far, der grundlæggende er ligeglad, blev for meget, så da familiens hund Vupti løb bort, mens faderen passede den, traf Christina sit valg.

- Han har været så ekstremt fraværende og har med hele sin opførsel vist, at “jeg er sgu ligeglad, Christina”, siger Christina om bruddet.

- Vi er så forskellige, vi er nærmest to racer, siger 42-årige Christina, der har to døtre.

Ønsker en nærværende far

Nu har hun sagt ja til at give sin far en chance til.

I programmet 'Aldrig for sent', som har premiere i aften, forsøger hun sammen med psykolog Ulla Dyrløv at genetablere et forhold til Bent Ole i håbet om at få en far, der er interesseret og nærværende.

- Det er altid forældrene, der sidder med ansvaret, og dem, der skal være klar til at lytte og indtage deres plads som forældre, siger psykologen til Bent Ole, som fortæller, at han har været skuffet over datterens liv, blandt andet fordi hun tidligere har haft et stofmisbrug.

- Den sidste sms, hun sendte til mig, der følte jeg, hun forsøgte at gøre mig alt mulig ondt. Så det var som om, hun skulle finde ord, der kunne såre mig så voldsomt som muligt, siger Bent Ole i programmet.

Bent Ole har hverken set eller snakket med sin datter Christina i over fire år. Nu skal far og datter med hjælp fra psykolog og familieterapeut Ulla Dyrløv møde hinanden. (Foto: Koncern TV- og Filmproduktion A/S © (c) DR)

Psykologen råder ham til helt at skrotte ordet skuffet.

- Det er Christina, der har lavet et brud. Men det gør børn kun i et forsøg på at skærme sig mod noget.

- Det handler om at få forældre/barn-relationen til at fungere, hvilket vil sige blandt andet at få forældrene til at være stolte og anerkende deres børn, forklarer Ulla Dyrløv, der til daglig har en familiepsykologisk praksis i på Frederiksberg.

'Aldrig for sent' bliver sendt i aften klokken 20.45 på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk