Det kræver meget træning at blive god til pengespil

Meget få vinder pengespil på held. De fleste, der tjener på pengespil, bruger enormt meget tid på det.

(Foto: © Dror Kasinsky, DR)

Hvis du gerne vil være god til pengespil, så kræver det rigtigt hårdt arbejde. Sådan lyder det overordnede råd fra den professionelle pokerspiller Anders Jensen.

Han lever af at spille poker på computeren og tjener en pæn årsløn. Men han har også en arbejdsuge på omkring 55 timer med poker.

- Og jeg lægger også en stor arbejdsindsats i at opsøge viden om poker. Jeg spiller omkring 70 procent af tiden og researcher viden om poker i 30 procent af tiden, siger Anders Jensen.

Anders spiller aldrig spil, som han er dårlig til

Overordnet set er der to typer af pengespil. Den ene slags spil er baseret på rent held som Lotto og skrabespil. Den slags spil kan du aldrig træne dig til at blive god til.

Den anden slags spil er vidensspil som poker og sportsbetting. Her skal man stadig være heldig, men spillere har en stor fordel, hvis de ved meget om poker, fodbold eller travheste.

- Jeg har brugt rigtig meget tid på en bestemt type af poker, så jeg er blevet god til det. Og jeg spiller slet ikke andre former for pengespil, for jeg vil ikke spille spil, hvor jeg ved, at jeg taber, siger Anders Jensen.

Spiller man for sjov, så taber man oftest

Anders Jensen spiller ikke poker for underholdningens skyld, men for at blive bedre til sit arbejde og tjene flere penge. Følelser og spil er nemlig ikke en god kombination, hvis man vil vinde, for følelser påvirker ens dømmekraft.

- Der er intet galt i at spille poker eller satse på fodboldkampe for underholdningens skyld. Men man skal gøre sig klart, at der er stor risiko for at tabe, når man ikke bruger meget tid på det, siger Anders Jensen.

Anders Jensen er med i temalørdagen om gambling på DR2 i aften klokken 20. Her konkurrerer han med en matematikprofessor og en nybegynder, om hvem der på en uge kan tjene mest på pengespil.

Klik på billedet øverst for at se et klip fra programmet, hvor Anders Jensen fremviser sit kontor og fortæller om sit anderledes job.

Fire gode råd fra Anders Jensen

  • Lad være med at satse mere, end du kan tåle at tabe.

  • Specialiser dig i et spil, og spil kun det ene spil.

  • Vær realistisk i forhold til dine chancer for at vinde.

  • Undgå at dit spil bliver påvirket af dine følelser.