Ditte fik afslag fra studiet: Forfærdeligt dengang, men glad for det i dag

Det gør ondt at få afslag fra drømmestudiet, men det er ikke verdens undergang, siger Ditte Arnfjord, der tidligere har prøvet det.

For tre år fik Ditte Arnfjord besked om, at hun ikke var kommet ind på drømmestudiet. Men det har ført hende i en helt anden retning, som hun i dag er meget glad for. (© privat foto)

26.374 danskere har i dag fået afslag på deres studieansøgning, og 24-årige Ditte Arnfjord føler med dem, da hun selv har prøvet at være i deres situation.

I 2014 fik hun besked om, at der ikke var plads til hende på den uddannelse i ernæring og sundhed, som hun havde søgt ind på.

- Det var forfærdeligt. Alle ens venner, der havde fået en studieplads, var jo jublende lykkelige, så det var rigtigt svært, når de spurgte, om jeg var kommet ind, fortæller Ditte Arnfjord.

Ikke verdens undergang

Der gik 3-4 dage efter afslaget, før Ditte Arnfjords humør blev nogenlunde igen.

Så begyndte hun at søge efter job og fik arbejde som tjener i Tivoli.

- Der mødte jeg en masse spændende mennesker, og jeg fandt ud af, at det ikke var verdens undergang at være blevet afvist af studiet, siger Ditte Arnfjord.

Ville ikke bytte studie nu

Da hun skulle søge ind på et studie året efter, var uddannelsen i ernæring og sundhed ikke længere topprioritet.

- Jeg havde mødt en masse mennesker, der havde inspireret mig til at læse markedsføringsøkonom, så det søgte jeg ind på i stedet, fortæller Ditte Arnfjord.

Før sommerferien afsluttede hun den 2-årige uddannelse på Cphbusiness, og hun føler det som lidt held i uheld, at hun blev afvist på uddannelsen i ernæring og sundhed.

- Jeg ville ikke ønske at bytte den dag i dag. Uddannelsen til markedsføringsøkonom og den tilhørende praktik har været virkelig spændende og engagerende.

Optaget på nyt studie i dag

I dag har Ditte Arnfjord lige fået besked om, at hun er kommet ind på en eftertragtet overbygningsuddannelse i digital konceptudvikling på KEA.

Det er hun super glad for, men havde hun fået et afslag, så havde det ikke været et stort nederlag.

- Jeg havde faktisk ikke regnet med at komme ind, så jeg var allerede i gang med at lave en spændende B-plan og havde glædet mig til at komme på en lang rejse med nogle veninder, så det havde også været helt ok, siger hun.

Der er masser af muligheder

Ditte Arnfjords råd til de 26.374 afviste er, at de skal tage den med ro og ikke gå i panik, selv om de ikke er kommet ind på drømmestudiet i denne omgang.

- Vi er priviligerede over at have så mange muligheder. Søg ind på et ledigt studie, tag et sjovt job, find et spændende kursus eller tag ud og rejs. Selv om man ender på en anderledes sti, end den man havde håbet på, så kan den også være sjov og engagerende, siger Ditte Arnfjord.

- Og lad være med at måle dig med dine venner, der måske er kommet ind på studiet. Fokusér i stedet på dig selv, og hvordan du gør dit eget liv spændende.