'Efterlyst Kærlighed': Kærlighedsdrømmene brast en for en

Deltagerne havde ikke særligt meget held med at opstøve den gamle kærlighed. Men det har lært dem at gribe chancen med det samme næste gang.

Der var ikke ligefrem pay off i Filip, Signe og Louises jagt på den person, de engang havde mødt helt tilfældigt - og som de sidenhen har gået med en drøm om at møde igen.

Det gik ikke så godt for de fem deltagere i DR3-serien, 'Efterlyst Kærlighed'.

Og som vi kan høre fra tre af deltagerne, Filip, Signe og Louise, i klippet herover, havde ingen af dem held med deres jagt på den person, de engang havde mødt helt tilfældigt - og som de sidenhen har gået med en drøm om at møde igen.

Filip mødte engang en kvinde i den tyske undergrundsbane, Signe ledte efter en fyr, hun mødte, da hun som 11- årig var på ferie med sine forældre i Frankrig og Louise havde engang mødt én i et supermarked, som hun har drømt om i fire år.

Men de tre drømmeprinser- og prinsesse havde tilsyneladende ikke det samme behov.

- Et eller andet sted er det jo spild af energi at jagte rundt efter en, man har mødt på gaden for flere år siden. Han kan jo være gift, død eller alt muligt andet, når man endelig finder ham. Jeg synes ikke, man skal bruge så meget af sin energi på at leve så meget i fortiden, forklarer parterapeut og coach, Ingrid Ann Watson.

Kom ud af drømmen

Men hvorfor er det, at nogen af os fokuserer så meget på at finde en person, som man engang udvekslede blikke med i køen i et supermarked, eller som man mødte og talte med i metroen.

- Nogle mennesker kan jo blive helt optaget af deres drøm om en anden, at dét at finde og møde ham/hende til sidst bliver en besættelse i hovedet på dem. Det er mennesker, som tilsyneladende føler sig bedre tilpas med at være i den her uopnåelige drøm, end de er tilpas ved at være i nuet og fx gå hen til manden i køen og sige til ham, at han ser dejlig ud, forklarer Ingrid Ann Watson.

Det, der ifølge Ingrid Ann Watsson kommer til at ske, er lidt som når nogle siger til sig selv – når jeg engang taber de 2o kilo, eller når jeg engang får skrevet den bog, når jeg engang får det spændende job osv. – ja, så tror man, at det hele er mere spændende og sjovt, men det kommer aldrig til at ske.

- Det er så nemt at bilde sig selv ind, men er der noget, vi slet ikke har kontrol over, så er det jo, hvad der sker i fremtiden. Igen handler det om, at man er mere tilpas ved at forblive i drømmen – end at gøre noget aktivt for at realisere den.

- Men jeg ved da godt, hvad det drejer sig om – det handler jo om, at man er bange for at blive skuffet, når man nu har jagtet efter et menneske i måske flere år, for hvad nu, hvis han ikke vil mig – eller hvis han/hun slet ikke lever op til drømmen?

Lev i nuet

Hvad er så det bedste råd, man kan give de fem deltagere – og alle andre, der har det på den led, at de søger efter et menneske, som de er helt sikre på vil kunne indfri ønsket om den store kærlighed?

- Det er at leve i nuet. Gør noget ved det, møder du en dejlig mand, jamen så sig det til ham og giv ham dit visitkort – det er ikke sikkert, der kommer noget ud af det, men så handler du på det. Så skal du ikke gå i flere år og drømme om noget, der er dømt til at mislykkes. Man skal slå til med det samme, ikke bruge sit liv og sin energi på at lede bagefter.

- Så mit råd til deltagerne er, at de skal op på skøjterne igen og lære at leve i nuet.

Og det er også det de medvirkende i 'Efterlyst Kærlighed' selv kommer frem.

Se i klippet her, hvad Louise og Signe bl.a. lærte af at være med i programserien.