Er du lykkelig? Det er international Lykkedag i dag

I dag kan vi for fjerde gang fejre FN’s internationale Lykkedag. DR’s sundhedsmagasin vil undersøge, hvad der gør danskerne lykkelige i hverdagen.

FN sætter fokus på mange ting - og i dag er det International Lykkedag. (Foto: shirleybnz © stock.xchng)

Danskerne er igen i denne uge blevet kåret, som verdens lykkeligste folkefærd, så der er god grund til at finde smilet frem i dag. For i dag er det FN’s internationale Lykkedag ”World Happiness Day”.

Ifølge lykkeforsker Christian Bjørnskov fra Aarhus Universitet hænger danskernes lykke sammen med vores tillid til andre og vores følelse af frihed.

- Det er kombination af, at danskerne har ekstrem tillid til andre mennesker og samtidig føler, at de har frihed til at leve det liv, som passer til en selv. Vi ved fra undersøgelser, at de to ting er vigtige for folks lykke, og vi ved også, at Danmark ligger i top på disse to faktorer, siger han.

Hvad gør danskerne lykkelige?

Men hvad er det egentlig, som gør danskerne lykkelige i hverdagen. Det vil DR’s sundhedsmagasin undersøge – og du kan være med i forsøget. Christian Bjørnskov vil stå for analyserne.

- Ved at være med i forsøget kan man blive mere bevist om, hvad man gør med sit liv. Det kan sætte tanker i gang om, hvordan man lever sin hverdag, siger professor Christian Bjørnskov.

Og resultaterne af undersøgelsen kan være med til at inspirere danskerne til en gladere hverdag, fortæller han.

Forsøget går ud på, at deltagerne får tilsendt et spørgeskema, hvor de i løbet af en given dag skal notere, hvad de laver, og hvor glad de enkelte aktiviteter gør dem.

Det er ikke nødvendigt, at du er villig i at være med i Sundhedsmagasinets tv-program for at deltage.

Det er nok, hvis du blot vil udfylde et spørgeskema i løbet af en given dag. Hvis du har lyst til at være med til at afdække danskernes lykke, så skriv en mail med dit navn til lykkeforsoeg@dr.dk, så hører du fra os.

Det er FN's internationale lykkedag og danskerne er igen blevet kåret til verdens lykkeligste folkefærd. Ifølge...

Posted by DR Nyheder on Sunday, March 20, 2016

Læs også