Familierådgiveren: Gør din dårlige samvittighed til din styrke

Du skal ikke lade dig tynge af dårlig samvittighed, når du fx har skældt lidt for meget ud. Samvittigheden er dit signal om, at der er noget at arbejde på, siger Smilla Lynggaard.

Det kan indimellem være en udfordring at være forælder. Ikke mindst når man skal håndtere vilde raseri-anfald, kræsenhed eller bare få sit barn til at høre efter, når man har gentaget en ting mange gange.

Og når proppen så af og til springer af, og man har råbt eller skældt ud på sit barn - så kommer prisen i form af den dårlige samvittighed. Så sidder man der og (igen) føler sig som en dårlig mor eller far.

I videoen ovenfor giver familierådgiver Smilla Lynggaard råd til, hvad du gør ved den dårlige samvittighed - så den bliver en hjælp for dig.

  • Familierådgiver Smilla Lynggaard får mange forskellige spørgsmål, når hun har samtaler med forældre i sin klinik. Med baggrund i sin uddannelse, blandt andet som pædagog og i konflikthåndtering, hjælper hun familier på rette vej.

  • På dr.dk/levnu har vi bedt hende lave en række videoer, hvor hun giver gode råd om de temaer, hun oplever, flest forældre bakser med: Stemningen ved aftenbordet, håndtering af både dit barns og din egen vrede, skældud, dårlig samvittighed og flere andre.

  • Du kan også fortælle os, hvad der er svært i din familie eller give os inspiration til emner, vi kunne tage op. Skriv til os her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter