Filosof: Derfor hitter den minimalistiske livsstil

I USA har det længe været populært at smide de fleste af sine ejendele ude og leve minimalistisk. Nu har trenden også ramt Europa.

Ting kan let komme til at styre vores liv, forklarer filosof Anne Marie Pahuus. Hun kan godt forstå flere og flere vælger en minimalistisk livsstil. (Foto: Marco Del Grande © Getty Images)

Det moderne menneskes liv er fyldt med ting, men flere og flere vælger at skille sig af med mange af deres ejendele og leve minimalistisk.

Trenden stammer fra USA, hvor den har fået mere og mere vind i sejlene gennem de seneste årtier. For eksempel har amerikanske blogs om den minimalistiske livsstil flere millioner følgere i dag.

Anne Marie Pahuus, der er filosof og prodekan ved Aarhus Universitet, kan sagtens forstå, at flere og flere vælger at skille sig af med de fleste af deres ejendele.

- Ting kan let komme til at styre vores liv. Vi kan ikke opdage nye aspekter af verden og af os selv, når der er noget, der tynger os og holder os fast til det samme sted, siger Anne Marie Pahuus og uddyber, at et liv med færre ting kan give mere plads til de menneskelige relationer.

Opgør med materialismen

Minimalisme-bølgen har efterhånden også ramt Europa. Flere medier de seneste år har skrevet om den minimalistiske livsstil, og det kommer slet ikke bag Anne Marie Pahuus, at den minimalistiske livsstil netop slår i gennem nu.

- Mennesket har så mange muligheder i dag. Vi kan købe alt det, vi drømmer om. I kølvandet på det opstår der helt naturligt en modbevægelse. Det er et opgør med materialismen, siger hun.