Frankrig vil give ansatte ret til at slukke computeren i fritiden

I en ny lov vil Frankrig give de ansatte ret til 11 timers digital pause fra arbejdet

Virksomheder skal på frivillig basis lave regler om, hvornår de ansatte må holde fri fra elektronikken. (© Mailboxapp/Dropbox)

En forventning om, at man besvarer emails i fritiden eller bare en trang til at holde sig opdateret og være på konstant.

Måske kender du det fra dig selv, men det er baggrunden for, at franske politikere nu vil lovgive om, at ansatte skal have ret til at lukke ned for elektronikken, når de holder fri. Det skriver BBC.

Loven forbyder ikke ansatte at tjekke emails, som det har været fremme tidligere, men den lægger op til, at virksomheder frivilligt får lavet en politik på området, der gør det muligt for de ansatte at lukke helt ned, når de har fri - i op til 11 timer i døgnet.

Aldrig fri

Loven har givet anledning til megen diskussion og ikke mindst ironiske kommentarer og satire om inspektører, der tjekker de ansatte i fritiden. Men ikke desto mindre mener den franske regeringen, at det er problem, der breder sig overalt i den vestlige verden:

- I dag forlader de ansatte nok virksomheden fysisk, men de forlader ikke deres arbejde. De forbliver forbundet til det via alle mulige elektroniske snore - ligesom en hund. Dokumenter, sms'er, emails - de opsluger de ansattes liv, indtil de måske bryder sammen, siger Benoit Hamon, der er socialdemokratisk medlem af det franske parlament til BBC.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk