Fuhlendorff: Min kone og mine børn er min største succes

Komikeren Christian Fuhlendorff tænker ikke på sin karriere, når han reflekterer over sit livs største succeser.

- Når jeg sidder og reflekterer, bliver jeg glad for det, jeg har opnået med mit liv. Men det er faktisk slet ikke min karriere, der er det, jeg er stoltest af. Det er at have min kone og mine to børn.

Sådan lyder det fra komiker Christian Fuhlendorff, når han i en alder af blot 33 år ser tilbage på sit liv, som har budt på flere udfordringer.

Hør hans refleksioner i klippet i toppen af artiklen. Klippet er fra DR1-programmet 'Mig og Klassen'.

Som barn kunne Fuhlendorff ikke sidde stille, og han blev derfor betragtet som et forstyrrende element i den danske folkeskole.

Den slags børn fik i 1990'erne en diagnose, så i en ung alder blev han kaldt grænsepsykotisk.

Det sendte ham på specialskole. Fra 3. til 6. klasse gik han på Parkskolen i Ballerup.

En tid som den i dag 33-årige komiker så tilbage på i programmet ‘Mig og Klassen’ mandag aften på DR1.

- Jeg har valgt altid at være åben og ærlig om min tid på specialskole, og det fylder meget for mig, selvom det kun var tre et halvt år af min skoletid. Og det satte både positive og negative mærker i mit liv, fortæller Christian Fuhlendorff.

Satte løse brikker på plads

I programmet mødte Fuhlendorff et par af sine tidligere klassekammerater på tomandshånd, før hele klassen, som bestod af tre lærere og fem elever, var samlet for at genskabe det klassiske klassebillede tilbage fra årgangen 1994/95.

Christian Fuhlendorff med sine tre lærere og fire klassekammerater i 5. klasse på Parkskolen i Ballerup i 1994/95. (Foto: Henning Kildegaard)

- Det var godt at se dem alle igen. De var sig selv, og det var dejligt at se, at de fungerer i dag.

- Der var en masse ting og tanker fra dengang, som jeg havde glemt. De dukkede op efter gensynet. Man danner jo en masse minder om noget, man engang har oplevet, og det var den illusion, jeg havde om tiden. Gensynet med de mennesker satte nogle brikker på plads, som var blevet løse. Det var rigtigt dejligt, uddyber han.

Har mødt særlige personligheder

Som barn var Christian Fuhlendorff flov, når han blev hentet af en handicap-minibus for at blive kørt i skole, men i dag ser han helt anderledes på sine tre et halvt år på specialskole.

- Jeg tror godt, jeg kan takke mine klassekammerater for at få lov til at få tre år, hvor jeg fik lov til at se verden lidt anderledes end de fleste. Jeg har fået lov til at gå med nogle personligheder, som de færreste af os har fået lov til at møde, sagde Fuhlendorff.

Hør ham uddybe i klippet herunder, som er fra programmet:

Sætter mere pris på livet nu

I dag bruges diagnosen grænsepsykotisk ikke længere, og når den 33-årige familiefar til en pige på seks og en dreng på to i dag tænker nærmere over det, mener han da også selv, at der var tale om en fejldiagnose, men det er ikke det samme som en fejltagelse.

- De tre et halvt år, jeg har haft i den her klasse, er en meget større del af mig, end jeg regnede med. Det er en meget større del af min identitet, og det her kommer til at lyde helt forkert, men jeg sætter nærmest endnu mere pris på mit liv nu, end jeg gjorde før, konkluderede Christian Fuhlendorff til sidst i programmet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk