Hjernescanning afslører hemmeligheden bag Ole Henriksens smil

Sov godt, spis sundt og dyrk noget hjernegymnastik. Sådan lyder nogle af rådene i en ny bog, der viser dig, hvordan du kan blive lige så sprudlende glad som den kendte cremeproducent Ole Henriksen.

Ét af rådene til en gladere hjerne er at styrke sine sociale relationer, lyder det i en ny bog. (© (c) DR)

Er du typen, der ser glasset som halvt fyldt eller halvt tomt? Mens nogle af os går glade og smilende gennem livet, går andre af os gennem livet med et lidt tungere sind og nedadgående mundvige.

- Jeg er glad hver dag, jeg vågner. Jeg er taknemlig for en ny dag og ser på de store muligheder og har et overskud af energi, siger Ole Henriksen til P1 Morgen.

Men selvom man er lidt mere deprimeret anlagt, kan man faktisk skifte humør ved at træne hjernen, lyder budskabet i den nye bog ’Sådan får du Ole Henriksens hjerne’.

Forfatter og journalist Ole Juncker, som har – eller rettere havde – et lidt mere tungt sind, satte sig for at knække koden bag Ole Henriksen sprudlende, glade humør. Altså, den Ole Henriksen, som er født i Nordjylland og har skabt sig en karriere på hudpleje og skønhed med egen klinik i Beverly Hills.

Venstre pandelap er nøglen til lykke

Svaret på Ole Henriksens nærmest kronisk opadgående mundvige viste sig at skulle findes via en hjernescanning:

- Ifølge videnskaben på området, så har glade personer mere aktivitet i den venstre pandelap, mens personer med et mere mørkt sind har mest aktivitet i højre pandelap, siger forfatter Ole Juncker til P1 Morgen.

Men bogen demonstrerer, at man kan flytte aktivitet fra den højre pandelap til den venstre – og dermed blive gladere.

Gode venner gør dig glad

Hovedeksperten i bogen er den amerikanske neuropsykolog John B. Arden, som ifølge Ole Juncker har indsamlet al forskning på området.

- John B. Arden fokuserer på seks hovedområder, der tilsammen styrker aktiviteten i hjernen, så man bliver gladere.

For eksempel handler det om at sove godt, spise sundt og motionere. Men det handler også om at tage en dosis ’Social medicin’, siger Ole Juncker:

- Det betyder, at man skal have stærke, sociale relationer og huske at dyrke dem jævnligt. For eksempel handler det om at huske at ringe til sin mor eller lave en aftale med en god ven. Det overraskede mig meget, at det har så stor betydning.

Ole Henriksen supplerer:

- Jeg spiser social medicin hver dag! Den største glæde, jeg får ud af min hverdag er samværet med mine medmennesker. Der er en eller anden energi, man skaber mellem mennesker, og det er næring får mit sind, min sjæl og min krop.

https://www.facebook.com/drp1/videos/1580628195559784/