Hvad er det egentlig meditation går ud på?

Få svaret fra meditations-underviser Louise Dissing fra DR3-programmet 'Stress af'.

Louise Dissing er vild med meditation, fordi det er en god måde til at opnå følelsen af fred og ro. (© dr)

'Stress af med DR3' er en programserie, som vil hjælpe stressede danskere med at lære forskellige teknikker til at blive mere afslappede og rolige.

​En af teknikkerne er meditation. Men hvad er det nu lige, og hvordan virker det?

Det svarer meditations-underviser Louise Dissing fra DR3-programmet på her:

Meditation giver ro

Meditation er det, der sker, når man beslutter sig for at have opmærksomheden rettet indad for at mærke fred og lethed i krop og sind. Også selvom der samtidig sker en masse i verden og i ens liv.

Planen med meditation er at være ”accepterende" over for alt der foregår uden om én, fordi man ved at det er ens indre oplevelse af det, som sker helt konkret i ens liv, som faktisk betyder noget. Og fordi man ønsker at være mere nærværende og nydende i sit liv.

Når man søger fred gennem meditation, er det altså med en tillid til, at det er muligt at finde ro midt i en moderne tid, hvor informationer og underholdning er til rådighed konstant.

Få en oplevelse af bare at være

Optimal meditativ tilstand er en oplevelse af ”at være,” bare at være et levende eksempel på liv, uden at være identificeret med alder, køn, profession osv.

Man kan komme til så dyb indre ro, at der ikke er noget andet, man ønsker, end denne fred. Man kan opleve at føle sig forbundet med planeten, med naturen og med alle mennesker og dyr.

Tillid og kærlighedsfølelser er et muligt resultatet af dyb meditation. Når man søger stadig dybere i en stilhed inden i én selv, kan man finde dybder og indsigter man ikke kan læse sig til.

Lær at acceptere tingene, som de er

Man vil kunne tilgive, acceptere og anerkende alt som det nu engang er og blive mere klar og bedre til at overskue f.eks. vigtige beslutninger eller stressende perioder i sit liv.

Meditationstilstanden er meget individuel, fordi det er som ”at gå på opdagelse i sin krop og sit sind.”

Alle er forskellige, så man skal ikke sammenligne sig med andre og med teorier man har læst.