Kate var Jehovas Vidne - nu kæmper hun for seksuel frigørelse

Kate har brugt sit voksenliv på udforske sin seksualitet for at kæmpe sig ud af en barndom fuld af skam og forbud.

Kate er blandt meget andet medarrangør på festparaden Slutwalk, der afholdes en gang hvert år i København. (© dr)

29-årige Kate arbejder i sexbutikken Lust, er croquismodel og medarrangør af festparaden Slutwalk, går til sexfester og har podcasten Sexsalonen.

Hendes liv i dag er på mange måder en diametral modsætning til hendes barndom, der var præget af skam og skyld. Da hun var syv år blev hendes stedfar og mor Jehovas Vidner, og Kate blev også en del af trossamfundet.

Kvinden er underlagt manden

Kates familie i Skanderborg var meget konservativ, og der var meget, hun ikke måtte.

- Jeg er helt sikkert blevet feminist på grund af Jehovas Vidner. Der var så meget kvinder ikke måtte i menigheden. I deres fortolkning af biblen er kvinden underlagt manden, fordi det er for hendes eget bedste, fortælle Kate.

Sex var også et tabu, der ikke blev snakket om. Det var specielt svært for Kate, da hun blev teenager.

- I min opvækst har man slet ikke kunne tale om sex. Jeg ville ønske, at der havde været noget voksne man kunne tale med.

Som 14-årig tog Kate derfor en livsændrende beslutning og forlod Jehovas Vidner og Jylland for at flytte til København og bo hos sin far.

- Jeg gik fra at være omgivet af grænser til ikke at have nogen grænser, og det var overvældende. Det var en bølge af lykke over at have min egen frihed og min egen individualitet, siger Kate.

200 procent og max gas

Efter sin tid i Jehovas Vidner har Kate haft brug for at udforske sin seksualitet. Hun fik nemlig ikke lov at være almindelig teenager.

- I Jehovas Vidner måtte man ikke gøre sig sine egne erfaringer. Man fik at vide, at hvis du drak en øl, røg en cigaret og kyssede med en dreng til en klassefest, så ville du blive gravid crackluder i en rendesten.

Og det har på mange måder formet hende som voksen.

- Eksreligiøse har en tilbøjelighed til at give den max gas. At gøre det "full on 200 procent". Det er helt sikkert et resultat af at være blevet begrænset, fortæller Kate.

I dag har hun selv behov for at kaste sig ud i nogle vilde projekter og afprøve grænser, for hun kan altid gå tilbage, hvis det bliver for vildt. Og hendes arbejde i Lust og podcast-serien er samtidig et forsøg på at hjælpe andre, der er helt alene med deres spørgsmål om seksualitet.

Skammen fylder stadig

Selvom Kate lever et markant anderledes liv i dag, så har sex som tabu fra tiden i Jehovas Vidner, fæstnet sig i hende. Hun føler stadig en skam ved at være et seksuelt menneske.

Kate bekæmper skammen ved at blive ved med at udvikle sin seksualitet. Blandt andet ved at være croquis-model og stille sig helt nøgen op foran en gruppe mennesker.

- Det at stille sig op nøgen foran en masse mennesker, er helt sikkert en stor fed fuckfinger til skammen, siger Kate.

Og du kan møde Kate og andre medvirkende i programserien 'Lystens hule', der sendes i aften torsdag 20.30 på DR K.