Michael Iwersen er livredder, og det er ham, der er ansvarlig for uddannelsen af de 200 livreddere, der sidder ved 35 strande og havnebade rundt i landet.
- Vi er generelt gode til at begå os ved stranden og i havet. Men kigger man på statistikken, og de situationer hvor folk er kommet i problemer ved havet, så vi faktisk er lige så gode til at begå fejl som andre nationaliteter, inklusiv tyskerne.
Så der er masser af plads til forbedring. Her er Michael Iwersens liste over de råd, du skal følge, hvis du vil være strandløve med omtanke for andre.
Lær at svømme

Lær at svømme, så har du større mulighed for at få glæde af vandet og kan redde dig selv
Tjek vejr og vindretning

Kast dig aldrig hovedkulds ud i havet. Før du skal til stranden, så sæt dig ind i forholdene på lige præcis den strand, du skal besøge. Sæt dig ind i vind- og vejrforhold. Se efter vindretningen, blæser vinden væk fra land, så er det fralandsvind, og badedyr blæser til havs. I den situation er det aldrig en god idé at tage badedyr i vandet.
Se på bølgerne

Se på bølgerne, se hvor bølgerne bryder og hvor vandet strømmer hen. Det er sjovt at lege i bølgerne. Legen kan hurtigt blive alvor, hvis man bliver overrasket af strøm. I revlehuller med udstrømning gælder det om at undgå panik, svømme til siden og tilbage til land med bølgernes hjælp.
Tjek redningsnummeret

Se efter redningsnummeret når du ankommer til stranden. Kræver en situation, at du skal ringes 1-1-2 er det godt at kunne oplyse redningsnummeret, så kan alarmcentralen nemlig lettere finde ud af hvor du er og sende hjælpen hurtigt frem. Nummeret står på et grønt skilt.
Find kransen

Hvor er der redningsudstyr. Spot nærmeste redningskrans så du hurtigt kan hjælpe ved behov. Læg eventuelt vejen forbi livreddertårnet og få en snak og en malebog til ungerne. Bad sammen med andre og vær opmærksom og hjælpsomme overfor hinanden
Husk lige skraldet

Det er fint at være mange samlet på stranden, men husk at rydde op efter jer. For nylig blev en lille dreng voldsomt forbrændt, fordi nogle strandgæster havde gravet sand hen over en brandvarm engangsgrill. Sandet omkring grillen bliver meget varmt, og det holder på varmen læge - så den slags skal, som alt andet skrald, altid fjernes fra stranden efter brug.
Sejl ikke for tæt på

Sejl aldrig din båd eller vandscooter for tæt på de badende. Det er ulovligt og kan ende fatalt. Det så vi i maj i Københavns Havn, hvor to unge amerikanske piger mistede livet, efter at være blevet påsejlet af en vandscooter, der var en del af en flok, der lå og sejlede om kap i havnen.