Livsstilsekspert: Sæt dit hjem på slankekur

At omstille sig til mere bæredygtighed er som at gå på slankekur, siger Christne Feldthaus.

Christine Feldthaus, som vi kender fra bla. So Fu**ing Speciel, er dommer i ny kampagne om bæredygtighed. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

DR sætter i samarbejde med Information i disse uger fokus på omstilling til mere bæredygtighed i kampagnen Hvad gør vi nu?

Som led i kampagnen opfordres seere og læsere til at byde ind med gode projekter til, hvordan vi bliver bedre til at skrue ned for forbruget i de danske husholdninger. Og en af de dommere, der skal finde frem til de bedste projekter, er livsstilsekspert Christine Feldthaus.

Christine Feldthaus tog selv skeen i den mere bæredygtige hånd, da hun for nogle år siden fandt ud af, at vi hver især må tage ansvar, hvis der skal ske noget. Så hun gik i gang med at omstille sit eget liv, og det resulterede i bogen Feldthaus Skruer Ned.

Bilen røg ud

Ved gennemgangen af sit eget hjem fandt hun bla. ud af, at den helt store CO2-synder i hendes tilfælde var hendes transport. Så bilen røg ud.

Med et transportbehov på 50.000 km om året har hun dog igen investeret i en miljøvenlig en af slagsen. Alligevel bliver der kun kørt 10.000 km om året i den.

- Selvom man har en bil, så mener jeg, man må se på, hvor man kan finde alternativer. Jeg tager bestemt ikke skade af at bevæge mig op til toget iført stiletter for at tage ud og holde foredrag, forklarer Christine Feldthaus.

Slank husholdningen

At omstille sit hjem til mere bæredygtighed er ifølge hende ligesom at gå på slankekur. Her drejer det sig i stedet for om at slanke sin husholdning.

- Man kan begynde med at se på sit eget hjem og tune hjernen ind på, hvor der med fordel kan slankes. Det er ikke svært, men man skal - ligesom med slankekuren - beslutte sig for, om man vil det her eller ej.