Psykologi

Lykkemanden spreder glæde på gader og stræder

Måske har du allerede mødt den danske Mr. Happy Man, Kim Fyrst Jørgensen, der har sat sig for at give folk et pift til at klare hverdagen.

Mens vi taler mere og mere om, at der tales grimt til hinanden i det offentlige rum, så er der i hvert fald én, der går den stik modsatte vej.

Nemlig Kim Fyrst Jørgensen, der har besluttet sig for at smile til verden. Han har i flere år rejst landet rundt med sine smil og tilbud om kram.

Og hvorfor gør han det?

- Jeg synes, der er så mange mennesker, der til hverdag gør en kæmpeindsats uden at få anerkendelse for det, så derfor gør jeg det, forklarer Kim Fyrst Jørgensen i Aftenshowet.

Vi har brug for glæde

Han er førtidspensionist og har valgt at bruge sin liv på at gøre andre mennesker glade.

Han har selv haft det skidt, har haft selvmordstanker, og det har fået ham til at tænke over, at der må være andre mennesker derude, der har det, som han havde, og som har brug for en positiv tilkendegivelse i hverdagen.

Og reaktionerne derude er mange, fortæller Kim Fyrst Jørgensen videre:

- Alt lige fra at folk springer af cyklen og giver mig et kram, til at de giver mig penge. Jeg får også negative reaktioner, men det er helt fint med mig, for så ved jeg, at jeg rammer noget. Og jeg ved, at folk går hjem og tænker over det bagefter, siger han.

Du har reddet mit liv!

I dag har han mere end 1700 fans på FaceBook, og han er blevet portrætteret i flere medier.

Inspirationen til missionen om at sprede glæde har han fundet på Bermuda hos en ældre mand, der er kendt som Mr. Happy Man, som også har specialiseret sig i at gå på gaderne og fortælle mennesker, at de er smukke.

- Noget af det bedste, jeg har oplevet, er nok, at folk kommer hen til mig, hvis de har mødt mig flere dage i træk, og siger, at jeg har reddet deres dag – ja, nogle har endda sagt, at jeg har reddet deres liv ligefrem.

- Det kan lyde voldsomt, men de mener det åbenbart, fortæller den danske glædesbebuder til Aftenshowet.