Nyt datingsite for de babyklare

Mødested til alle dem, der er parat til at få familie og børn.

(© Colourbox)

Hvad gør man, hvis man ikke har fundet ham eller hende, man vil have børn med - og helst vil have sine børn med en partner, man skal leve sammen med?

En ganske ny mulighed er det helt nye datingsite for voksne mennesker, der er klar til at stifte familie her og nu, babyklar.nu. Og en af dem, der hilser det nye site hjerteligt velkommen er 40-årige Line fra København.

- Jeg tænkte med det samme, at det var lige noget for mig, Jeg vil gerne have børn og har endnu ikke fundet ham, jeg vil have dem med. Jeg har forsøgt almindelig dating i et par år, men har desværre ikke fundet den rette, forklarer Line, der til dagligt arbejder med sundhedsforsikringer.

Han bliver skræmt af børne-snak

Hun har mange gange oplevet, at når hun har datet mænd på sin egen alder, så falder snakken hurtigt på dét at stifte familie.

- Det sker som regel allerede efter første eller anden date, og det er jo meget naturligt med den alder, vi har, men så sker der som regel det, at han bliver skræmt, og så er han pludselig ikke interesseret længere.

- Det er en rigtig træls situation, for omvendt vil jeg da heller ikke sidde og lyve, når jeg jo gerne vil have børn. Derfor er det dejligt, at man nu kan date med andre ligesindede. Der er ingen skjult agenda.

Har fået henvendelser fra interesserede

Line har kun haft profilen på babyklar.nu i et par måneder, og allerede nu har hun været i byen med et par mænd, men har endnu ikke fundet kemien - hun har fået rigtig mange henvendelser, også nogle hun er blevet meget overrasket over:

- Jeg fik en henvendelse fra en helt ung fyr i 20erne, der var helt afklaret og parat til at blive far, og så fik jeg en henvendelse fra en bøsse, som gerne ville have barn med mig. Han var klar til at blive far og ville gerne dele ansvaret med mig. Det sidste havde jeg aldrig tænkt på før, men jeg må da indrømme, at det er med i mine overvejelser nu.

Men Line vil fortsat gerne stifte sin egen familie, hvor der er en mor og far, børn og masser af kærlighed.

- Tanken om at få et barn alene er da nærliggende, men jeg vil gerne kærligheden. Men jeg undrer mig over mændene på min egen alder. Jeg føler det som om, de er bange for at tage ansvar, fordi så ryger deres frihed. Og det er jo smadderærgerligt, når nu, der fødes for få børn, og politikerne taler så meget om, at vi mangler flere børn i vores samfund.

Mænd og kvinder vil gerne begge dele

Chefpsykolog på Rigshospitalet Svend Aage Madsen kan nikke bekræftende til Lines historie:

- Det er noget, jeg kender rigtig godt til fra mit arbejde med mænd i krise, forklarer Svend Aage Madsen og supplerer:

- Jeg vil nok ikke kalde det mænd, der er bange for at tage ansvar, men snarere en ambivalens, som er særlig stærk hos mænd - men som jo også sommetider kan ses hos kvinder: Mellem på den ene side at længes efter nærhed og tilknytning med andre og på den anden side længslen efter at have frihid og kunne handle frit og styre sit liv selv.

- Men jeg tror, det er vigtigt - også for kvinderne - at forstå det som en ambivalens, snarere end som mangel på ansvarslyst.

Han vil have flere børn i Danmark

Emmanuel Limal, der er stifter af Babyklar.nu har oplevet, at ögså kvinder kan være bange for at forpligte sig:

- Jeg fik ideen til det nye site, fordi jeg selv i en periode havde forsøgt at finde en kæreste, og følte at de normale datingmuligheder ikke rummede muligheder for os, der er klar til familie, børn, smøre madpakker og have masser af hverdage etc, forklarer han.

- Jeg oplevede det som, at langt de fleste af dem, der dater, iscenesætter sig selv. De har mere travlt med at fortælle om, hvor spændende de er - de rejser, dyrker fitness, har spændende jobs. Men hvad med kærligheden og fællesskabet i familien? Den var der ligesom ikke, forklarer Emmanuel Limal, der håber, at han med sit nye site kan være med til at gøre det lettere for ligesindede at finde hinanden, så der kan blive født mange flere børn i Danmark.

På Babyklar.nu er 51 procent af brugerne kvinder, de 49 procent er mænd, hvilket siger Emmanuel Limal en hel del om, at lige mange mænd og kvinder gerne vil have børn.