Rigtige mænd-Rasmus mistede sin far: Det var en øjenåbner

24-årige Rasmus fra 'Rigtige mænd' mistede pludselig sin far for godt et år siden, og det fik hans verden til at stå stille.

1. februar 2016 fik 24-årige Rasmus fra DR1-programmet 'Rigtige mænd' et af de opkald, man bare ikke ønsker at få på sit arbejde.

Han fik at vide, at hans far var død. Pludseligt og uden varsel i en alder af 60 år. Han vågnede ganske enkelt ikke op om morgenen.

Lignede hinanden

- Det var rigtig svært, at han lige pludselig ikke var der mere. Det fik min verden til at stå stille. Vi var rigtig tætte, og han var både min far og min bedste ven, fortæller Rasmus, der boede hjemme, da hans far døde.

RASMUS

· Fulde navn: Rasmus Lassen Petersen

· Alder: 24 år

· Vægt: 101 kg

· Højde: 197 cm

· Arbejde: Elektriker

· Bopæl: Bor tæt på Aabenraa, hvor han har købt et hus på tvangsauktion. Det går han og renoverer på, til det kan blive klart til, han kan flytte hjemmefra

· Civilstand: Har ingen kæreste

· Familie: Har et nært forhold til sin mor og sin søster

· Svaghed for: Kager og øl

· Hader hos andre mennesker: Luksusproblemer kan han ikke bruge til noget. Og snobberi kan han ikke snuppe.

- Samtidig var vi også ret ens på mange punkter. Vi var begge vilde med kage, og vi har flere gange formået at komme hjem med den samme kage fra den samme bager, købt på det samme tilbud - uden at have aftalt noget på forhånd, smiler Rasmus.

- Eneste forskel var, at man ikke kunne se på ham, at han også elskede kage. Han var ganske normalt at se på. Og havde ikke som jeg nogle ekstra kilo på sidebenene.

Var sund og rask

Efter dødsfaldet fik Rasmus og hans familie at vide, at faderen var død af en blodprop i lungen. Efterfølgende viste det sig, at han desuden kort forinden havde haft en mindre blodprop i hjertet og en i den anden lunge.

Han havde røget hele sit liv, ligesom han tidligere havde haft kræft. Kræften var han dog blevet helbredt for, og et nyligt sundhedstjek hos lægen havde vist udelukkende gode ting.

- Det kom som et chok for os, fordi han var sund og rask. Da han kravlede rundt og var med til at skifte tag på mit nye hus sidste sommer, kunne han næsten klare mere, end vi andre kunne, fortæller Rasmus med et lille smil.

Far ville være stolt

Det pludselige tab gjorde, at den unge elektriker tog sit liv op til overvejelse.

- Det var noget af en øjenåbner. Du ved ikke, hvor længe du er her, så du kan ligeså godt gøre noget, så du kan blive her så længe som muligt.

Det hus, Rasmus havde købt et års tid tidligere, men først overtog kort før sin fars død, skulle have været et fælles renoveringsprojekt. Taget var det eneste, hans far nåede at hjælpe med. Resten har Rasmus nu selv klaret.

- Min far var uddannet tømrer, og han havde sagt, at han ville gå i gang med at rydde op om mandagen. Det nåede han bare aldrig, fordi han døde mandag morgen.

- I stedet blev det til et projekt, hvor jeg fik mulighed for at vise, at jeg godt kunne selv. Jeg har ikke lavet alt selv, men jeg har haft forskellige håndværkere til at hjælpe mig. Nu er det helt færdigt indenfor, og det er en stor sejr for mig, siger Rasmus, som dagligt tænker på sin far, og han besøger da også kirkegården mindst en gang om ugen.

- Jeg kan godt stå i huset og kigge på nogle små detaljer, som jeg enten selv har lavet, eller som jeg har fået idéen til. Og så tænke, at det ville min far have været stolt af. Det bliver jeg glad for.

Rasmus med det hus, han havde overtaget få dage før sin fars død. Nu er det renoveret fra kælder til kvist. (Foto: MakeitBee)

Fik chok over bodyage

I program to af 'Rigtige mænd' fik Rasmus og de øvrige mænd deres bodyage. Den 24-årige elektriker var den, der havde det højeste tal i forhold til sin biologiske alder, nemlig 36 år.

Det var noget, der påvirkede den unge mand.

- Jamen, jeg fik da et stort chok. Jeg troede jo ikke, det stod så skidt til. Og jeg tænkte bare, at nu kan det kun gå én vej, og det er nedad med den bodyage.

Samtidig fik Rasmus også at vide, at han havde forstadiet til sukkersyge.

- Det var jo bare noget rigtig lort, det hele. Det gik jo godt, og jeg følte jo egentlig, at jeg havde det godt. Men det havde jeg så ikke, fortæller Rasmus, som efterfølgende blev tjekket hos en læge, som ikke gav anledning til mere bekymring.

- Jeg vidste jo, at nu var der ingen vej tilbage. Jeg skulle i gang med Jacobs (Søndergaard, træner og coach i programmet, red) program.

Rasmus blev ret påvirket, da han fik at vide, at hans bodyage er 36 år. Klik på play og hør hans reaktion.