Sådan bruger du tiden bedst som pendler

Undgå frustrationer over dårlig netforbindelse i toget ved at følge ekspertens gode råd.

Det kan være en god idé at beslutte sig for, om man vil arbejde eller koble af, inden man hopper på toget, lyder anbefalingen fra en erhvervspsykolog. (Foto: danr13 © COLOURBOX)

Mange af os, som pendler mellem hjem og arbejde, bruger togturen til andet end at gnide søvn ud af øjnene.

En analyse foretaget af Djøf, Ingeniørforeningen IDA, Dansk Erhverv og DSB viser nemlig, at over halvdelen af togpendlerne bruger tiden på at arbejde. Men mange oplever også, at en ustabil netforbindelse er en barriere, når man vil have noget fra hånden.

- Det kan være enormt frustrerende, hvis man ikke kan knokle igennem, når man har sat sig for det, siger erhvervspsykolog Majken Matzau.

Læs en rapport på togturen

Selvom man oplever huller i netforbindelsen, behøver man dog ikke at droppe arbejdet helt, siger erhvervspsykologen:

- Det må være op til den enkelte, om man vil arbejde, mens man pendler. Det vigtigste er, at man har besluttet sig for, om man vil arbejde eller koble af, inden man stiger på toget.

Ifølge Majken Matzau er det oplagt at udføre arbejdsopgaver, der ikke kræver en internetopkobling. Man kan for eksempel bruge tiden på at læse en rapport eller forberede en mail, som man kan sende, når man er kommet på arbejde.

Slap af ved at lytte til musik

Hvis man er træt eller føler sig lidt stresset, kan det være en god idé at lade den bærbare blive i tasken.

Ifølge erhvervspsykologen skyldes det, at nervesystemet først kommer helt ned i omdrejninger, når man får slukket for tankerne:

- Det er vigtigt at aflede opmærksomheden, hvis man vælger at koble af. Lyt for eksempel til noget musik, læs en bog eller brug en meditationsapp. Hvis ikke du afleder opmærksomheden, bliver tankerne nemlig ved med fare rundt, og så slapper du aldrig af.