Sådan overlever du uden efterårsferie

På fredag drager alle dine kolleger med børn på efterårsferie. Få fem gode råd til at holde skansen imens.

(© Colourbox)

På fredag vinker alle dine kolleger med skolesøgende børn farvel og ønsker hinanden god efterårsferie. Men nogen må jo passe butikken imens, og hvordan holder man så lige dampen oppe, hvis man ikke er en af dem, der drager af sted?

- De aktiviteter, der lader dig op i ferien, skal du sørge for at lægge ind i din planlægning resten af året. Det er den slags, som er med til at lade os op og give overskud, siger Line Ullmann.

Hun er specialist i effektive arbejdsvaner og underviser i "personlig planlægning" på Teknologisk Institut, og hun har følgende gode råd til at skabe feriestemning i hverdagen.

  • Overvej, hvad du ville gøre, hvis du havde ferie. Rejse ned i varmen? Tage på museum? Læse en god roman hjemme foran pejsen? Overvej, hvilken følelse det ville give dig. Det er nemlig følelsen vi dybest set vil opnå. Hvordan kan du opnå den følelse på kortere tid?

  • Brug nogle minutter flere gange i løbet af dagen på at trække vejret dybt og være tilstede i nuet. 10 dybe vejrtrækninger er en af de hurtigste og mest effektive måder at restituere krop og sjæl, så du kan være på toppen, når du skal præstere.

  • Planlæg en hverdagsaften, hvor du gør noget andet, end du plejer. Tag i teatret eller til koncert, gå på fuglekig en tidlig morgen før job eller gå til et anderledes foredrag. Kort sagt - bryd det lange efterår op med oplevelser, der udvider din horisont og giver følelsen af have fri.

  • Hold weekend med en plan. Forskning viser, at selvom ferie og fritid er efterstræbt, og at de fleste af os forbinder det at være fri fra arbejdet med livskvalitet, er det stikmodsatte ofte tilfældet. Fritid kan faktisk være sværere at nyde end arbejde. Fravær af klare mål og aktiviteter vi skal udføre, kan i stedet føre til rastløshed og frustration. Læg derfor en plan for din fritid, så du ikke spilder den, men i stedet får det optimale ud af den.

  • Prioriter opgaverne benhårdt. Udfør kun de vigtige opgaver, og nedprioriter opgaver, der ikke giver den store værdi. På den måde kan du minimere overarbejde og frigive tid til at holde fri og lade op.

Facebook
Twitter