Tag sommeren med på job

Lige om lidt skal vi tilbage på job. Men fortvivl ikke, august kan bruges som glidende overgang.

(© Colourbox)

Forhåbentlig har du på nuværende tidspukt haft en god og lang sommerferie, hvor du er kommet helt ned i maven og har fået rigelig ro og restitution. Og nu står du så her og arbejdslivet kalder på dig igen.

Hvad gør du nu, hvis du gerne vil have følelsen af ferie til at vare så længe som mulig?

- Mit første råd er, at man skal sørge for at få nogle dage på hjemmefronten, før man begynder på arbejde. Dét med at komme hjem søndag nat, og så skal hele familien op og i skole og på arbejde på én gang. Den holder ikke, forklarer erhvervspsykolog Majken Matzau.

- Det er godt at have en dag eller to at falde ned på. Få vasket sit tøj, få ryddet op og i det hele taget nyde at være hjemme hos sig selv igen efter en lang ferie, hvor man har haft lukket helt ned.

Onsdag er god

Nogle mennesker planlægger det således, at de først begynder på job onsdag, og det er ifølge Majken Matzau også en mægtig god idé:

- Man gør det mere lempeligt for sig selv på den led. Og når man så begynder på arbejde igen, så er der en række ting, man kan gøre for at værne om den følelse af velvære og energi man har med sig fra sin ferie.

- Man kan begynde med at afsætte en dag eller to, hvor man ikke har booket møder, så man kan begynde med at svare på mails stille og roligt. Det er vigtigt, at man ikke begynder for hurtigt. Husk på, du har været mentalt væk, og din hjerne kan ikke bare presses op i det gear, den var på, før du tog afsted på ferie.

Stadig sommer

Og kan man lære sig selv at se på august som en forlængelse af sommeren - men den del af sommeren, hvor man altså går på arbejde igen.

- Det er jo stadig sommer og varmt, så sørg for at komme ud i luften, vær ude om aftenen og nyd, at det stadig er sommer. I stedet for mentalt at indstille dig på, at nu er ferien slut, så nu kan du lige så godt indstille dig på efterår.

- Det er stadig sommer, så du kan godt værne om feriefølelsen ved at nyde at kunne være ude længst muligt, forklarer Majken Matzau.

FacebookTwitter