Tanja er eks-prostitueret: Jeg blev udsat for voldsomme overgreb

I årevis efter sin tid i prostitution kunne Tanja Rahm stadig mærke følgerne.

(Foto: © DR, DR)

Ni år efter at Tanja Rahm stoppede som prostitueret, var hun stadig mærket af konsekvenserne. Hun har kæmpet med angstanfald, stress og stofmisbrug.

Efter ni år i terapi kan hun stadig i perioder mærke de psykiske konsekvenser af et liv, hvor hun gang på gang er blevet udsat for seksuelle overgreb. Hun oplevede sin første krænkelse allerede som 11-årig, men blev særligt mærket af tre år, hvor hun arbejdede som prostitueret. Nu opfordrer hun til at kriminalisere sexkøberne.

Tre år i prostitution

For fjorten år siden stoppede Tanja Rahm i prostitution, men hun kan stadig mærke de psykiske følger. Tanja stoppede som prostitueret, da hun var 23 år og havde været prostitueret, siden hun var 20.

Tanja forsøgte allerede som 18-årig at få sit første job på et bordel, men blev afvist, fordi hun var for ung. Som 20-årig løj hun sig et år ældre og fik sit første job på lagnerne – og i starten gik det godt, fortæller hun.

I det første år som prostitueret følte hun sig som den lykkelige luder: - Jeg var allerede skadet på min seksualitet og på mine grænser. Men det tog lang tid, før jeg registrerede, hvilken skade jeg havde pådraget. Pengene kunne i starten opveje det følelsesmæssige, og der gik et års tid, hvor jeg følte mig som den lykkelige luder. Jeg arbejdede ikke meget og havde mange penge, fortæller hun.

Op på hesten igen

Men med tiden begyndte kundernes overgreb at påvirke Tanja Rahm psykisk.-

- Jeg blev udsat for seksuelle overgreb, mens jeg var i miljøet, men man tog ikke overgrebene alvorligt. Overgrebene blev blot kommenteret med ”sikke et svin”, og så skulle man bare op på hesten igen.

- Jeg begyndte at føle angst. Jeg begyndte at tage med taxaer for at undgå at møde mennesker, og jeg begyndte at blive forfulgt af en kunde. Konsekvensen var, at Tanja Rahm blev indlagt på kommunehospitalet, fordi hun fik voldsomme angstanfald. - Der var dog ingen forståelse fra bordelmutter. Hun sagde bare, at jeg skulle holde en pause, og så kunne jeg komme tilbage om nogle uger.

Tanja Rahm begyndte at væmmes voldsomt ved jobbet. Efter to år forsøgte hun at stoppe i jobbet igen, men blev præsenteret for kokain som en løsning. Kokainen dulmede det psykiske stress i et års tids. Men efter et år mere, hvor hun blev presset igen og igen, fandt Tanja kræfterne til at stoppe. Både med kokainen og med prostitutionen.

Stress og eftervirkninger

Efter ni år i terapi, en lang uddannelse og arbejde med personlig udvikling har Tanja Rahm fået sin tid som prostitueret på afstand, men hun kan stadig få flashbacks til den tid, hvor overgrebene fandt sted. - Jeg har fundet meget god ro i mig selv, men de voldelige overfald sidder som dybe ar i én. Jeg bliver stadig påvirket af specielle dufte, der tager mig tilbage, f.eks. lavendelduftspray. Det minder mig om de bollerum, hvor overgrebene fandt sted. Der lugtede af sæd og sved og af den lavendelspray, man brugte til at camouflere lugtene. Overgrebene har også haft den konsekvens, at Tanja Rahm har haft svært ved igen at lære at stole på mænd. På bordellerne, i saunaklubberne og på escort blev hun igen og igen mødt med de løgne, som hundredevis af mænd fortalte: Både til sig selv og til hende. Det var utro mænd, der købte sex, mens de løj for syge koner og gravide kærester. Det har taget lang tid for hende at lære at stole på mænd igen.

Kunderne skal kriminaliseres

Tanja mener i dag, at købesex skal forbydes. Kunderne skal kriminaliseres, så andre kvinder ikke bliver forført ud i at tjene nemme og hurtige penge ved at sælge deres kroppe. For det kan have voldsomme konsekvenser for dem senere i livet. Hun mener selv, at et forbud kunne have hjulpet hende tidligere i livet. - Et forbud mod købesex kunne også have hjulpet mig selv. Det kunne have hjulpet mig til at se, at jeg ikke var forkert på den. Mange kvinder ignorerer, at de bliver skadet. Hvis det var forbudt, ville jeg have vidst, at det var kunderne, der var forkert på den. Jeg ville have vidst, at jeg var den udsatte. Du kan møde Tanja Rahm i aften på dr.dk/købesex kl. 22.00, hvor hun besvarer jeres spørgsmål om den mørke side af prostitution. Se også programmerne ”Man køber da ikke sex” og ”Man køber da sex”, der bliver sendt i aften på DR2 og DR3 kl. 22.00.