VIDEO Forlod sin mand efter blodprop: 'Kunne ikke byde mine børn at gå ned'

Mette Line Boserup traf sit livs sværeste beslutning, da hun valgte at lade sig skille fra sin hjerneskadede mand.

Den 1. februar 2014 ramte en tragisk ulykke Mette Line Boserup og hendes mand Kristian. Han fik en blodprop i halsen, som påførte ham en hjerneskade.

Det første år efter ulykken er skildret i dokumentarfilmen ”Dem, vi var”, der har premiere i morgen.

Men allerede inden premieren har filmen været meget omtalt og debatteret på de sociale medier. Mette Line vælger nemlig på et tidspunkt i forløbet, at hun vil skilles fra Kristian, og det har vakt mange følelser i befolkningen:

” Det synes jeg simpelthen ikke at man kan være bekendt. Bare fordi at man bliver syg. Hvad med hvis det var hende selv det gik udover?”, skriver én. ”Jeg syntes ærlig talt der er tale om egoisme her. Man tænker på sig selv og ikke om familien som helhed”, skriver en anden.

Men der er også mange, der udtrykker støtte til hendes beslutning og pointerer, at Kristian jo ikke længere var den mand, hun giftede sig med.

Dårlig samvittighed

Mette Line Boserup lægger da heller ikke skjul på, at det har været hendes livs sværeste beslutning:

- Jeg har vildt dårligt samvittighed stadig væk, og jeg er sikker på, at jeg før ulykken også ville have tænkt: ”Nej, jeg ville da aldrig gå fra dig, hvis du blev syg, så ville jeg redde dig til dine dages ende”.

- Men det er bare noget andet.

Fik en depression

Mette Line Boserup beskriver selv, at det var som om, hun var i et tvangsægteskab med en mand, der ikke længere var den, hun havde giftet sig med. Han havde forandret sig, både fysisk i form af lammelse i den ene side, og mentalt i form af, at han havde svært ved at overskue og strukturere.

Det var hårdt arbejde for hende at få familien til at køre, fortæller Mette Line Boserup.

- Jeg kunne måske godt have sat mig selv på hylden og sagt: Det er fint nok – vi kan være i huset sammen, og vi kan godt lege mand og kone – men der var for mange opgaver. Der var for meget, jeg skulle.

- Jeg fik jo en kæmpe depression, og det kunne jeg ikke byde mine børn.

Savner den gamle Kristian

I dag bor Mette Line og Kristian hver for sig, men de har et godt forhold og ses tit som familie med børnene. Men hun savner ham, som den han var.

- Det er forfærdeligt – jeg savner ham rigtigt meget – og det er først nu, det er begyndt at gå op for mig, at jeg har mistet ham.

- Det er svært at forstå, for han er der jo. Og han kan gå og tale og fungere som menneske. Han er bare ikke det menneske, jeg kendte før den 1. februar.

Facebook
Twitter
Emner: