VIDEO Her går far hjemme

Hver fjerde dansker går rundt med drømmen om at passe sine egne små børn. Mød en far, der har taget valget og er blevet hjemmegående.

Aftenshowet spørger i denne uge ind til danskernes drømme. Hvad drømmer vi om her i 2015?

En undersøgelse, som programmet har lavet i samarbejde med Epinion, viser, at hver fjerde dansker går rundt med en drøm om at gå hjemme og passe sine små poder selv.

En af dem, der har taget valget og er blevet hjemmegående til tre små børn, er Morten Fredslund, der er 34 år og uddannet ergoterapeut.

- Jeg havde haft en længere periode, hvor jeg gik og følte, at jeg savnede mine børn, og at jeg gerne ville være noget mere sammen med dem, forklarer den hjemmegående far til Aftenshowet.

En sjælden race

Så efter en kort periode, hvor han researchede lidt omkring mulighederne, sagde han sit job op og blev hjemmegående til sine tre knægte, der er i alderen halvandet til seks år. Nogle gange om ugen går han bla. i legestue med sin yngste søn.

- De fleste af dem, der kommer her, er på barsel, så her oplever man virkelig, at de hjemmegående er en sjælden race, siger Morten Fredslund og føjer til, at en af de tungtvejende grunde til, at han og hans kæreste har valgt at gøre det således, er, at det giver familien en langt mindre hektisk hverdag.

Familien lever i dag af mors sygeplejerske-løn plus et pasningstilskud fra kommunen:

- Vi har skåret ned på vores forbrug, og det bliver heller ikke til de store udlandsrejser, og så går der sport i at spare, forklarer den hjemmegående far, der til gengæld nyder at have meget mere af det gode – tid og samvær med sine børn i hverdagen.

Vi vælger tryghed

Ifølge Aftenshowets undersøgelse, så er det især borgere i Region Hovedstaden, der ønsker at blive hjemmegående - og lige mange mænd og kvinder drømmer om mere tid sammen med ungerne.

I aften handler Aftenshowet bla. om, hvad der ofte forhindrer os i at udleve de drømme, vi går rundt med.

61 procent af de adspurgte i programmets undersøgelse svarer, at det betyder mere at have en tryg hverdag og et økonomisk sikkerhedsnet end at udleve sin drøm.

Aftenshowet, DR1, kl. 19.05.