VIDEO Min ven fik mig gennem min største krise

Venner betyder meget. Og i nogle perioder betyder de alt. Det kan Manu Sareen og Michael Holm tale med om.

Når man er deprimeret og ramt af stress, kan det være umuligt at se vejen ud. Og så kan det være helt afgørende, at man har et menneske i sit liv, som hanker op i én og viser vejen.

Det har både tidligere socialminister Manu Sareen og designrådgiver Michael Holm tale med om.

Minister og fraskilt samtidig

Da Manu Sareen i februar 2014 fik nyt arbejde som socialminister ramte det sammen med, at han gennemgik en skilsmisse og skulle skabe et hjem, hvor han kunne have sine tre børn boende i samværs-dagene.

- Jeg overtog en lejlighed, som var fuldstændig ramponeret, der var hverken toilet eller bad. Jeg overtog den klokken 12, og klokken et skulle jeg stå inde i Socialministeriet og overtage posten efter Anette Vilhelmsen. Det var fuldstændig absurd.

Han oplevede, hvordan gode venner trådte til og sørgede for, at han fik købt dagligvarer ind, fik sat sin nye - og i øvrigt tomme - lejlighed i stand og fik indkøbt nye møbler og inventar.

En af hans venner flyttede oven i købet ind hos ham i en periode for at sørge for, at hjemmet kørte, mens han fik styr på sit nye hverv.

- Du må stoppe med at tage stoffer

Designeren Michael Holm var på randen af sammenbrud på grund af stress og depression op til sin 40 års fødselsdag for 13 år siden.

Han fik i den periode besøg af en ven, der boede på Bali, som bemærkede, at den var helt gal med ham.

- "De stoffer, som du er på, bliver du nødt til at stoppe med", sagde han. Men jeg var bestemt ikke på stoffer. Alligevel rystede jeg over hele kroppen, forklarer Michael Holm i Aftenshowet.

Vennen tog sig af at aflyse alt, hvad Michael Holm havde af private og jobmæssige aftaler i sin kalender og tog ham med til Bali, hvor han stemplede fuldstændig ud i en periode.

Se interview med dem begge i Aftenshowet i klippet ovenfor.